Onthulling portret van Frans van den Heuvel bij afscheid waarnemend burgemeester Marijke van Beek

Van onze redactie
18 november 2022

 Na 2,5 jaar waarnemend burgemeesterschap nam Marijke van Beek afgelopen dinsdag afscheid van de gemeente Wijchen. Ter ere van haar afscheid werd ook het portret van burgemeester Van Beek onthuld. Zij is geportretteerd door de Wijchense kunstenaar Frans van den Heuvel. Het schilderij komt traditiegetrouw in de Burgemeesterskamer van Kasteel Wijchen te hangen.

De Wijchense kunstschilder Frans van den Heuvel kreeg in 2013 de eer om van alle burgemeesters van Wijchen een portret te maken. Op 2 december 2013 opende toenmalig minister Plasterk de galerij van portretten in de oude B&W-kamer op de begane grond in Kasteel Wijchen.

Na de renovatie van het kasteel kregen de portretten een plek in de Burgemeesterskamer. Deze ruimte op de eerste verdieping van het kasteel is weer teruggebracht in de stijl van de vorige eeuw. Toen was het kasteel nog gemeentehuis en werkte onder andere burgemeester Van Thiel in deze kamer.

Inmiddels zijn de portretten van burgemeester Hans Verheijen en van Marijke van Beek aan de collectie van Frans van den Heuvel toegevoegd. Tijdens een bezoek aan het museum zijn de portretten te bezichtigen. Marijke van Beek is de eerste vrouwelijke burgemeester van Wijchen. Haar portret prijkt sinds haar vertrek op dinsdag 15 november in de Burgemeesterskamer.


Dit bericht delen:

Advertenties