Voetbal: Alverna Zondag 1 sleept zich naar naderend einde van een tijdperk

Sport
Van onze redactie
9 mei 2022

Alverna sleept zich naar het einde van een tijdperk (Het Alvernabestuur heeft besloten om na het lopende seizoen te stoppen met Alverna 1 op het huidige niveau), en het verloor de thuiswedstrijd tegen Erp vooral door persoonlijke fouten. 

Verslag: Henry Remmers

In de eerste helft had Alverna wel het meeste balbezit en was optisch misschien de betere ploeg, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. In de beginfase was het vooral Sjoerd Booijen die Moreno Veneruso een paar keer op pad stuurde, maar dan smoorde de voortzetting omdat de spitsen niet bereikbaar waren. Kansen waren er in de eerste helft wel,  Rick van Ginkel kopte een hoekschop van Mels Lantang te zwak in, en Moreno Veneruso schoot over na een combinatie met Owen Mbila. Rond de 25e minuut kreeg Lucas van den Heuvel binnen een minuut twee schietkansen, een ging naast en de andere werd gered door doelman van Ballegooy. Ook Erp kreeg in de eerste helft mogelijkheden voor Emiel vd Sanden en Joep Offermans, die Offermans is een begenadigd voetballer, maar met nare trekjes. De waarschijnlijk beste kans was een uitval voor Erp in de 20 minuut met een overtal situatie die echter slecht werd uitgespeeld.
 
Voor het in de tweede helft mis ging voor Alverna had het door Aleksander Lejic op voorsprong kunnen komen, zijn schot op een voorzet van Sjoerd Booijen ging echter net over. In de 51e minuut viel de 0-1, het was een vrije trap die misschien niet gegeven had mogen worden, maar Youri Vissers krulde hem wel mooi over de muur tegen de touwen. De 0-2 in de 57e minuut was een zeldzame ketser van doelman Robert Zaalman die de bal zo in de voeten van Youri Vissers schoof, die daarna geen moeite had om te scoren. Vlak na dit doelpunt had Erp de wedstrijd op slot kunnen gooien, in een scrimmage kon tot drie keer toe uitgehaald worden, maar steeds zat er een Alvernees been tussen. Toch kreeg Alverna weer hoop om net als de laatste weken terug te komen in de wedstrijd, het doelpunt van Rick van Ginkel,- hij kopte een voorzet van Mels Lantang bekeken in de verre hoek - gaf Alverna die hoop. Het had zelfs gelijk kunnen komen als Floris Florussen niet van dichtbij over geschoten had. Maar die hoop vervloog al snel want ook bij de derde Erpse treffers was een grote fout van de verdediging de aanleiding, waardoor Joost van Dijk makkelijk de 1-3 kon scoren. En ook bij de 1-4 ging een grote fout vooraf waardoor Sergio Vieira aan de noodrem moest trekken, en dit met rood moest bekopen. De vrije trap werd wederom door Youri Vissers mooi binnen gekruld.
 
Al met al geen beste partij, en we kunnen nu alle hoop naar boven toe laten varen. Waarschijnlijk zitten er tussen het fouten maken en het naderende einde wel een connectie, ‘scherp’ zijn zit niet alleen in de instelling op zondagmiddag, en dat kunnen sommigen zichzelf aanrekenen. Nog vijf potjes en zes trainingen en dan zit het erop, hopelijk kan eenieder zich nog vier weken motiveren om er een waardig einde van het prestatievoetbal-tijdperk van Alverna  van te maken.
 
Opstelling
Robert Zaalman: Moreno Veneruso, Sjoerd Booijen, Floris Florussen, Rick van Ginkel©,Aleksander Lejic: Mels Lantang, Lucas van den Heuvel, Sergio Vieira: Owen Mbila, Thomas Verkuijlen (’72 Mouctar Jalloh).
 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties