Alvernabestuur stopt met Alverna 1

Sport
Van onze redactie
29 maart 2022

Het Alvernabestuur heeft gisteren 28 maart in een goed bezette kantine aan leden en belangstellenden uitleg gegeven over het besluit om na het lopende seizoen te stoppen met Alverna 1 op het huidige niveau. 

Het in stand houden van een selectie voor Alverna 1 op eerste klasse-niveau vergt dermate veel werk en tijd dat het voor de technische man Arno Jansen teveel werk werd. Ondanks zoeken en verzoeken kon er geen aanvulling gevonden worden voor de technische commissie, daarom is het bestuur in overleg met de TC en Business Club Alverna tot deze beslissing gekomen. 

Ook werd duidelijk dat bij een groot gedeelte van de achterban weinig betrokkenheid is bij een prestatief eerste elftal, waar geen connectie is met dorp of regio. Alverna wil zo spoedig mogelijk weer met een eerste Zondagelftal aan de competitie gaan deelnemen. Maar omdat het volgens KNVB reglementen niet mogelijk is om vrijwillig naar een lager niveau te gaan, zal Alverna het een jaar zonder een Zondag 1-elftal moeten doen. Daarna zal Alverna terugkeren met een Zondag 1-elftal, de doelstelling vooralsnog is om dit dan te doen met eigen spelers, aangevuld met spelers uit regio.

De doelstelling zal vooral zijn om binding met club en achterban te houden, en welk niveau dat zal zijn zal de tijd moeten uitwijzen. Ook heeft het bestuur opheldering gegeven over Zaterdag 1: dit team blijft zoals het is, ondanks andere berichten in de pers.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties