Coronavirus

Gepubliceerd op 1 februari 2021

Zwembad De Meerval: “Wij missen jullie, maar zitten niet stil!”

We ontvingen dit bericht van Zwembad De Meerval aan de Meerdreef in Wijchen: “Wat doe je als talentvolle medewerkers zonder werk thuiszitten? Juist, dan gaan we ‘omdenken’ en op zoek naar bedrijven en instellingen, profit en non-profit, die in deze tijden juist zitten te springen om extra mensen. Naar sectoren, die de ervaring van onze medewerkers op het gebied van gastvrijheid en klantgerichtheid, het werken met kinderen en volwassenen, zoals het lesgeven, maar ook EHBO en facilitaire zaken, heel goed kunnen gebruiken.

Medewerkers blij
Het management merkt dat de medewerkers er blij mee zijn. “Onze mensen willen graag aan de slag en wat is er dan fijner dan een steentje bij te kunnen dragen aan sectoren waar nu juist een tekort aan mensen is.”

Mensen worden het zat om steeds maar thuis te zitten, het duurt te lang. Wij hebben nog wel klusjes in het zwembad, maar dit geldt niet voor iedereen. Daarnaast zien mensen natuurlijk dat het nu even niet anders kan. Dit is een uitzonderlijke situatie, we moeten met elkaar proberen het hoofd boven water te houden. Voor nu is het even overleven en de medewerkers zijn dan ook bereid, om elders hun handen uit de mouwen te steken.

Welke werkzaamheden nu dan?
Wij zijn bijvoorbeeld met de gemeente Wijchen in contact over hoe wij als Zwembad De Meerval een steentje kunnen bijdragen. Mensen van de gemeente, waaronder dhr. Van Horck (beleidsambtenaar betrokken bij de corona crisis) helpt ons bij het plaatsen van mensen die willen helpen in de zorg. “De Meerval zorgt!“. Dhr. Vinke (manager buitendienst) zorgt dat er gereedschap is om de Meeroevers en het Oosterpark zwerfafvalvrij te krijgen “De Meerval ruimt op!“.

Maar ook buiten de gemeente Wijchen helpen wij bij goede initiatieven. Zo zijn bijna al onze medewerkers in het bezit van EHBO, dit komt goed uit want de vaccinatiepost van het rode kruis kan de EHBO’ers gebruiken voor de controle net nadat je gevaccineerd bent. “De Meerval vaccineert“.

Daarnaast helpen onze medewerkers ook nog op basisschool de Viersprong. Zij hebben nu een noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen of kinderen die om andere redenen niet thuis kunnen zijn. Wij ondersteunen bij het toezicht houden, de lunch en het maken van schoolwerk. “De Meerval leert“.

En “De Meerval bezoekt“. In samenwerking met “MeerVoormekaar” zijn een aantal van ons op huisbezoek geweest. Een mooi voorbeeld: “Een collega ging op bezoek bij een meneer die al sinds vorige jaar maart geïsoleerd thuis zit. Hij heeft zijn hart kunnen luchten en naderhand heeft ze wat boodschappen voor hem gedaan. De komende tijd zal ze hem een aantal keren bezoeken.”

Wanneer mogen wij weer open?
Uiteraard hopen ook wij onze deuren weer snel te mogen openen en jullie met enthousiasme te ontvangen, maar op de vraag: “wanneer alles weer normaal is” antwoord te geven, durven wij niet. Hadden we maar een glazen bol, dan wisten we waar we aan toe waren. We verwachten wel dat als de zwembaden open mogen, het weer gefaseerd zal zijn. We zullen dan waarschijnlijk beginnen met de zwemlessen, echter nog wel met alle coronabeperkingen van toepassing.

Geen gedwongen ontslagen
Helaas is het steunpakket van de overheid voor ons nu niet toereikend. Dit vanwege allerlei “kleine lettertjes” omtrent subsidies en dergelijke. Een NOW-regeling is helaas niet zo mooi als het lijkt. Toch zijn er gelukkig geen gedwongen ontslagen en daar is men heel blij mee, iedereen wordt doorbetaald. Ook hebben wij straks weer iedereen nodig. Voor een gefaseerde opening hebben we eerst voldoende aan al onze mensen die nu op de loonlijst staan. Als we weer terug zijn bij het oude, hebben we wel weer nieuwe mensen nodig. Maar dat is een zorg voor later. Eerst willen wij ongeschonden door de lockdown komen.

Wij gaan het redden en het belangrijkste is; stay safe! maar… het zijn wel zware tijden zo.”

Wij wensen De Meerval veel succes. En geweldig wat jullie allemaal voor maatschappelijke taken uitvoeren!”

Tags: , , , , , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners