Sport

Gepubliceerd op 18 november 2019

Zure nasmaak bij Bicentini na deceptie tegen Costa Rica, maar wel weer gekwalificeerd voor GoldCup

Een ontgoochelde bondscoach Remko Bicentini hield gisteravond in het Ergilio Hatostadion een zure nasmaak over aan het verlies van Curaçao tegen tien man van Costa Rica (1-2). “Op het eerste kwartier na denk ik dat we de hele wedstrijd gedomineerd hebben”, aldus een zichtbaar teleurgestelde Wijchenaar na afloop in het Ergilio Hatostadion. “Dan kom je tegen tien man te staan. Dan is het zuur dat je via een spelhervatting een tegengoal krijgt.”

Ondanks dat in de voorbesprekingen duidelijke afspraken werden gemaakt over standaardsituaties, kreeg Curaçao in de 84e minuut tegen 10 man toch de deksel op de neus. Aanvaller Francisco Calvo kopte uit een corner raak. Bicentini: “Met een man meer kan het natuurlijk nooit zo zijn dat er iemand vrij staat. We hebben daar nog zo op gehamerd. Op dat moment hadden we veldoverwicht, dan mag het niet gebeuren dat je op achterstand komt.”

Na de rode kaart in de 64e minuut bij Costa Rica was Curaçao niet bij machten om de tegenstander flink onder druk te zetten. “Het is niet altijd makkelijk om tegen tien man te spelen, maar wij hebben daar de spelers wel voor”, aldus de bondscoach. “In de laatste fase van de wedstrijd hebben wij het alleen niet goed uitgespeeld, de mogelijkheden waren er wel.” Direct na de man-meersituatie wisselde Bicentini Shermar Martina voor Darryl Lachman. Op het eerste oog een vreemde wissel, omdat Martina goed in de wedstrijd zat. “Dat was een gedwongen wissel, omdat Martina zelf aangaf dat hij een achillespeesblessure had opgelopen. Ik moest daarin handelen en dan is Darryl zijn logische opvolging”, legt Bicentini uit.

De bondscoach vond dat het dominante spel dat Curaçao altijd graag speelt, gisteravond niet goed uit de verf kwam. “Costa Rica is natuurlijk geen klein voetballand en je ziet wat voor voetballers zij hebben rondlopen. Zij kwamen hier om te winnen en dat hebben we gemerkt in het eerste kwartier. Ze zetten ons onder druk met lange ballen en door hoog op te spelen. We hebben daar vervolgens wat tegenover gezet, maar verder te weinig mee gedaan.” Bij een overwinning had de wereld er voor Curaçao er heel anders uit gezien. Nu zag Bicentini een ticket naar de ‘Final Four’ van de Nations League verloren gaan. “Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar de manier waarop gaan we bespreken. De volledige focus was er de afgelopen dagen om de finaleronde van de Nations League te halen en om weer op de Gold Cup te kunnen spelen. We hebben daar ook alles aan gedaan, want natuurlijk wil je winnen en dat had ook gekund. We zijn nu afhankelijk van de wedstrijd zondag tussen Costa Rica en Haïti”, doelt Bicentini op kwalificatie voor de GoldCup in 2021.

UPDATE: “Vannacht om 02.00 hebben we ons voor de 3e achtereen volgende keer gekwalificeerd met Curaçao voor de GoldCup.Doordat Costa Rica vannacht tegen Haïti gelijk speelde, zijn we 2e in de Nations League geworden achter Costa Rica, met slechts 1 punt verschil.”

Tags: , ,
Naar boven ↑  • Partners