Uitgelicht

Gepubliceerd op 27 november 2020

Zaterdag 28 november stille tocht voor Sebastiaan Theloosen: alleen voor familie en genodigden

Zaterdag houden familie en vrienden een stille tocht voor Sebastiaan Theloosen. Sebastiaan overleed afgelopen dinsdag na een uit de hand gelopen verkeersruzie in Wijchen. De stille tocht begint om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Campuslaan in Wijchen. De stille tocht eindigt ook weer op de parkeerplaats.
Burgemeester Marijke van Beek: “Wijchen is zeer aangedaan door dit incident. De impact op de inwoners is enorm. Vandaar dat we als gemeente besloten hebben om mee te werken aan deze tocht, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.”

Erehaag langs de route
De stille tocht is bedoeld voor familie en vrienden van Sebastiaan om het verdriet over het overlijden van Sebastiaan samen te delen. Deelname aan de tocht is voor genodigden. Belangstellenden wordt gevraagd in een erehaag langs de route van de stille tocht te gaan staan. Op deze manier beperken we de kans op besmetting met het coronavirus.

Van Beek: “We vragen mensen om lopend of met de fiets te komen. De parkeerplaatsen op de Campuslaan zijn gereserveerd voor de familie en genodigden. De familie heeft ervoor gekozen om de pers niet te woord te staan. Graag hier gehoor aan geven.”

De gemeente meldt verder: “Voor deze stille tocht gelden de coronamaatregelen. We roepen iedereen die zaterdag komt op om zich aan de landelijk RIVM-richtlijnen te houden. Bewaar de vereiste 1,5 meter afstand. We adviseren een mondkapje te dragen. Wij begrijpen dat dit moeilijk is wanneer je je verdriet wilt delen. De gemeente Wijchen en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben ons erop gewezen dat dit belangrijk is. De route van de stille tocht hebben we bijgevoegd. U kunt een plekje uitzoeken langs de route. Wilt u vooral niet achter aan de stoet aansluiten als deze langskomt? Op deze manier beperken we het risico op verspreiding van het virus.

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners