Gemeente

Gepubliceerd op 23 juni 2020

Winnende partij ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ bekend 

Op dinsdag 23 juni 2020 heeft het college van Wijchen besloten om de gebiedsontwikkeling ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ voorlopig te gunnen aan Team Ter Steege. De partijen Dura Vermeer en Team Ter Steege hadden een plan ingediend. Beide plannen zijn van hoge kwaliteit. Na een zorgvuldige beoordeling maakt de gemeente met trots deze winnaar bekend. 

De plannen zijn beoordeeld op basis van de eisen en ambities die de gemeenteraad vooraf heeft vastgesteld. Ook is de prijs meegenomen in de beoordeling. De ingediende plannen bevatten onder andere een visie op het gebied tussen Kasteel en Wijchens Meer. Daarnaast zijn ontwerpen, planningen en verbeeldingen gemaakt om de kwaliteit goed te kunnen beoordelen. Ook de manier waarop de inwoners van Wijchen worden betrokken, was een belangrijk onderdeel van de beoordeling. Uiteindelijk heeft het plan van Team Ter Steege de hoogste totaalscore gekregen.

Hoge kwaliteit
Geert Gerrits, wethouder Ruimtelijke Ordening is blij met het winnende plan: “Met trots kijk ik terug op deze voor ons nieuwe manier van aanbesteden. We hebben hiermee echt de kennis en creativiteit uit de markt gehaald en we worden beloond met een mooi resultaat. Beide ingediende plannen waren van zeer hoge kwaliteit. Ik ga er vanuit dat we over enkele jaren kunnen spreken van een aanwinst voor Wijchen en voor alle bewoners en bezoekers van ons centrum!”

Contractondertekening
Gerrits: “Na de definitieve gunning op 8 juli maken we met elkaar nadere afspraken die worden vastgelegd in een overeenkomst. De ondertekening van de overeenkomst tussen de gemeente en Team Ter Steege wordt verwacht in oktober. Dan kunnen we ook de hoofdlijnen van het plan presenteren. Team Ter Steege kan daarna aan de slag met het uitwerken van de eerste fase van de gebiedsontwikkeling. De eerste uitvoeringswerkzaamheden worden verwacht vanaf tweede helft 2021.”

Meer informatie
Voor meer informatie over het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer kunt u terecht op www.wijchen.nl/tkwm en op www.facebook.com/tussenkasteelenwijchensmeer.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners