Wijkcentrum

Gepubliceerd op 5 oktober 2020

Wijkcentrum Wijchen Zuid strijdt om de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2020’

Dit najaar gaat Omroep Gelderland op zoek naar het Dorpshuis van het jaar 2020. Welke ontmoetingsplek in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk en gaat er met de titel vandoor? Een van de zes kanshebbers is Wijkcentrum Wijchen Zuid.

Bij Wijkcentrum Wijchen Zuid worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen inwoners van Wijchen Zuid meedoen aan onder andere biljartcompetities, hobbyschilderen en djembé-lessen. Ook zijn er yoga-lessen en workshops te volgen. Het project ‘Social Club Hand In Hand’ is ook gevestigd in het wijkcentrum. Het initiatief komt van een Syrisch echtpaar dat merkte dat het leren van de Nederlandse taal nog niet zo gemakkelijk is. Ze hopen dat gevestigde Wijchenaren en nieuwkomers elkaar op deze manier kunnen helpen.

Het Wijkcentrum laat weten: “Houd onze website www.wijkcentrumwijchenzuid.nl en onze Facebookpagina in de gaten!”

Thema’s
Voor de verkiezing zoekt Omroep Gelderland dé ontmoetingsplek in Gelderland, een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er hoofdthema’s waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo wordt er gekeken naar de toegankelijkheid van het dorpshuis. Daarnaast staat in 2020 het thema ‘samendoen’ centraal. Dorpshuizen die ‘samendoen’ op een nieuwe manier organiseren en nieuwe verbindingen leggen maken kans op de titel in 2020.

Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2020. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

  Finalisten
Naast Wijkcentrum Wijchen Zuid zijn nog vijf andere finalisten geselecteerd, namelijk: Bolderburen in Culemborg, Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen, Stadsboerin in Doetinchem, Ons Honk-Zuid Doet Samen in Apeldoorn en De Broederij in Nijmegen.

Dorpshuis van het jaar is vanaf 11 oktober iedere zondag om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.

Wijkcentrum Wijchen Zuid – Zuiderpoort 56 – 6605 HN Wijchen

 

 

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners