Gemeente

Gepubliceerd op 25 juli 2019

‘Wijchen werkt’ begint met opleiding

Vanochtend gaf wethouder Nick Derks in de Saltshof in Wijchen de officiële aftrap van de opleiding ‘Klaar voor de start’. Dit intensieve traject van ongeveer anderhalf jaar maakt Wijchenaren in de bijstand klaar voor betaald werk.

De opleiding is een praktische invulling van het plan ‘Wijchen werkt’. Dit unieke werkgelegenheidsproject sluit aan op wat deelnemers wél kunnen. Hierbij werken gemeente en maatschappelijke partijen nauw samen. Zo krijgt elke deelnemer maatwerk aangeboden. In de gemeente Druten loopt dezelfde opleiding, maar dan uit het plan ‘Druten werkt’.

Maatwerk
Twintig deelnemers gaan vanaf 1 augustus van maandagochtend tot donderdagmiddag in de Saltshof de opleiding ‘Klaar voor de start’ volgen. Met een persoonlijk plan van aanpak krijgen zij in anderhalf jaar een programma-op-maat. Dit bestaat onder andere uit lessen en trainingen, een stage en hulp bij het vinden van een baan.

Stappen zetten
Het is de bedoeling dat Wijchenaren in de bijstand de opleiding deels of volledig gaan volgen. “We zetten in op de capaciteiten en kwaliteiten van de deelnemers. Door het maatwerk kunnen we hen sneller en beter begeleiden op weg naar betaald werk. Dan zijn ze niet meer afhankelijk van een bijstandsuitkering en kunnen hun leven verder opbouwen”, aldus wethouder Nick Derks.

Tags: , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners