Economie

Gepubliceerd op 15 maart 2016

Werkgevers ontmoeten werkzoekenden in Wijchen op 30 maart

Op woensdag 30 maart organiseren de Netwerkgroep45Plus uit Nijmegen en HetWerkt!Wijchen een interessante Vacaturemarkt in theater ’t Mozaïek in Wijchen. Tijdens de markt kunnen werkzoekenden in contact komen met een aantal werkgevers. De markt – die duurt van 14.00 tot 17.00 uur – wordt ondersteund door het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en de gemeente Wijchen. Belangstellenden hoeven zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis.

Bezoekers kunnen kennismaken met bedrijven, vacatures bekijken, een pasfoto laten maken voor hun cv of LinkedInprofiel. Ook zijn er medewerkers van het WerkBedrijf aanwezig die adviezen geven, het trainingsaanbod presenteren en kunnen bemiddelen voor een geslaagde match tussen de werkzoekende en het bedrijf die een vacature heeft.

Er is een gevarieerd programma. Mensen met plannen voor een eigen onderneming krijgen advies over het starten van een eigen bedrijf. Ook is er een kleding- en kleurencoach die je kan helpen met een goede outfit voor een sollicitatie. Voor mensen die aan hun levensstijl willen werken is er voedingsadvies.’ aldus Karen van Dam, voorzitter van HetWerkt!Wijchen. ‘Alles is erop gericht om mensen die werk zoeken daarbij te helpen, advies te geven en te inspireren.’

Trotse wethouder

Een vacaturemarkt is in deze tijd volgens Karen van Dam belangrijk om werkzoekenden op een eenvoudige manier in contact te brengen met werkgevers en hen mogelijkheden te geven om zich voor te bereiden op (ander) betaald werk. De Wijchense wethouder Agnes Schaap van economische zaken juicht het initiatief zeer toe. “De banenmarkt wordt georganiseerd door HetWerkt!Wijchen en de Netwerkgroep45Plus. Dit zijn vrijwilligersgroepen uit Wijchen en Nijmegen die de handen ineen hebben geslagen om deze markt mogelijk te maken. Dit is een prachtig initiatief van inwoners waar ik trots op ben. Hopelijk met veel geslaagde matches tussen ondernemers en werkzoekenden”, aldus de wethouder.

Werkgevers 

De aanwezige werkgevers presenteren zich graag op de Vacaturemarkt. Zij willen kennismaken met werkzoekenden en hopen dat hun aangeboden vacatures ingevuld kunnen worden. De organisatie stelt dat werkgevers en uitzendbureaus zich nog steeds kunnen aanmelden. Wanneer werkgevers of uitzendbureaus op de vacaturemarkt willen staan, kunnen zij een e-mail sturen naar vacaturemarkt@hetwerktwijchen.nl. Werkzoekenden hoeven zich nogmaals niet aan te melden en zijn van harte welkom!

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners