Coronavirus

Gepubliceerd op 26 maart 2020

Weekmarkt Wijchen gaat door, maar met aangepaste maatregelen

Zoals we al berichtten gaat vandaag de waren/weekmarkt in Wijchen gewoon door. Dat laat de Gemeente Wijchen heeft aanvullende opmerkingen hierover: “De warenmarkt op donderdagochtend in Wijchen gaat door. Er worden aanvullende maatregelen genomen in verband met het corona-virus. Als iedere verkoper en bezoeker zich daaraan houdt, is de markt een prima plek om je levensmiddelen te halen.
Het ter plekke opeten van etenswaren is niet toegestaan. Statafels waar mensen hun vis of andere etenswaren kunnen opeten staan niet opgesteld. De kramen staan ruimer opgesteld dan normaal. Er worden diverse markeringen aangebracht, zodat duidelijk is wat een veilige afstand tot elkaar is. De marktmeester is continu aanwezig om te zorgen dat verkopers zich aan de afspraken houden. Handhaving is aanwezig om bezoekers aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid.

Afgelopen dagen hebben verschillende steden in Nederland een streep gezet door de lokale warenmarkt. Hun weekmarkten zijn activiteiten die honderden, zelfs duizenden bezoekers trekken. Activiteiten waar meer dan honderd mensen samenkomen, zijn immers verboden.
Er zijn echter ook veel gemeenten die de markt juist door laten gaan. Zij zien geen groot verhoogd risico. Sterker nog: het kopen van etenswaren is veiliger in de open ruimte. De afstand tot de kassa is groter, gangpaden op de markt zijn breder dan in de supermarkt en er is geen sprake van een kassarij waar mensen dicht op elkaar staan.

De gemeente Wijchen schaart zich dus tussen de laatstgenoemde gemeenten. Indien de maatregelen in acht worden genomen voldoen wij aan de landelijke beleidsmaatregelen. Bovendien bieden wij inwoners de mogelijkheid verse producten uit de regio te kopen en ondernemers de mogelijkheid hun bedrijf voort te zetten. De warenmarkt is van 8.30 tot 12.30 uur op en rondom de Markt in Wijchen.”

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners