Coronavirus

Gepubliceerd op 16 februari 2021

Wat is het laatste nieuws voor ondernemers in de gemeente Wijchen?

Nick Derks, de Wijchensen wethouder van economie en toerisme, heeft een boodschap voor alle ondernemers die Wijchen rijk is:

“Beste ondernemers,

Een nieuw jaar en nieuwe kansen, zo hadden we het met z’n allen voorgesteld. Maar helaas gooit de Britse variant van het coronavirus roet in het eten. Om een derde golf in te perken, zijn er helaas nog weinig vooruitzichten voor ondernemers in de horeca en retail. Terwijl zij het heel zwaar hebben. Dat bleek ook tijdens de digitale bijeenkomst van de gemeenteraad Wijchen waar de gevolgen van corona centraal stonden. Centrummanager Yvette Akkermans liet in een presentatie zien dat de ondernemers het zwaar hebben en dat de helft het nog maar een kwartaal of maximaal een half jaar volhoudt. Ook Arjan Moerman vertelde over de gevolgen van corona voor de ondernemers op de bedrijventerreinen. Waar de een voordelen ondervindt van de coronacrisis, hebben andere ondernemers het heel zwaar. Een zorgelijke situatie. Als gemeente doen we dan ook alles wat in onze macht ligt om ondernemers te ondersteunen. We maken gebruik van de landelijke regelingen, we zetten in op regelingen vanuit de provincie en regio (Subsidie SGB Overbruggingsmaatregelen Binnensteden en Dorpskernen, de MKB Deal Digitalisering, het project Bruisende Binnensteden en Krachtige Kernen, etc.). Ook kijken we naar wat we op gemeentelijk niveau kunnen oppakken. We zijn al bezig met de voorbereidingen voor de mogelijkheid uitbreiding terrassen na de lockdown, we ondersteunen de gemeentebrede promotie van Wijchen=, we zetten in op cultuur en toerisme & recreatie. In deze nieuwsflits lees je meer over een aantal van deze initiatieven.

Daarnaast gaan we komende maanden aan de slag met de detailhandelsvisie en een toekomstvisie voor het centrum van Wijchen. Wij hopen dat al deze zaken bijdragen aan het overleven van deze crisis en aan een toekomstbestendig ondernemend Wijchen.”

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners