Politiek

Gepubliceerd op 14 september 2021

VVD Wijchen over fietsendiefstal: “Wanneer komen de camera’s in het centrum?”

 Voor de Wijchense VVD is het helder, je blijft van andermans spullen af! Helaas zijn er toch mensen die daar anders over denken: “Wij horen veel te vaak dat (elektrische) fietsen weg zijn na een bezoek aan het centrum van Wijchen. 

Sinds een aantal jaar is er cameratoezicht op het station. Dit heeft het positieve gevolg dat het aantal fietsendiefstallen in de stationsomgeving drastisch is afgenomen. Mede daarom heeft de Wijchense VVD in november 2020 opgeroepen tot het plaatsen van camera’s en/of een bewaakte fietsenstalling in het centrum. Om zo ook de centrum bezoeker zijn of haar fiets veilig te laten stallen. 

De Wijchense VVD heeft de laatste tijd via diverse kanalen gehoord dat er op dit moment sprake is van veel fietsendiefstal in en rond het centrum van Wijchen. Daarom hebben wij de volgende vragen aan het college gesteld: 

Vragen aan het college hierover: 

1. Klopt het dat het aantal fietsendiefstallen in het centrum is toegenomen?
2. Klopt het dat dit voornamelijk elektrische fietsen betreft?
3. Kunt u een overzicht geven van de aantallen gestolen fietsen in het centrum in vergelijking met de aantallen op het station over de afgelopen jaren?
4. Wanneer verwacht het college een beslisnota aan de Raad voor te kunnen leggen over de door de Wijchense VVD verzochte camera’s in het centrum van Wijchen? 

  Foto via VVD Wijchen

Tags: , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners