Volleybal: Sterk Trivos Dames 1 verliest nipt eerste competitiewedstrijd

26 september 2021

Trivos Dames 1- Seesing Flex | Longa ’59 Dames 1 (25-28, 21-25, 19-25, 25-17, 12-15)

Foto’s: Rob Jansen Fotografie

Zaterdag 25 september zat het publiek op de tribune voor het eerst weer zij aan zij in een vol Sportcentrum Arcus. Om 15.00 stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor Trivos Dames 1 tegen Seesing Flex | Longa ’59 Dames 1 uit Lichtenvoorde. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en het werd een bloedstollende wedstrijd. Helaas trok Trivos aan het kortste eind door met een minimaal verschil van 3 punten de vijfde set te verliezen.

Trivos start de eerste set voortvarend en komt mede door een goede servicebeurt van Evie Driessen op 4-1 voorsprong. De dames zijn vanaf het eerste moment scherp. Esmee Driessen speelt op diagonaal en komt met harde aanvallen. Het blok staat er als het er moet staan en zowel Debbie de Graaf als Norah van Beers hebben killbloks op midden. Het spel is snel en gevarieerd. Libero Wieneke Eggermont is sterk in de verdediging en Trivos loopt langzaam steeds meer uit. Bij 16-9 heeft Longa al twee time-outs ingezet. Aan het eind van de set laat Trivos de dames uit Lichtenvoorde dichterbij komen. Peter Groenen wisselt en Manon Ottjes en Eva Mulder komen erin voor Esmee Driessen en Nora van der Bend. De wissel pakt niet meteen goed uit, maar toch houdt Trivos stand en pakt de set met 25-18.

De tweede set start niet goed voor Trivos. Hoewel Peter Groenen met dezelfde opstelling begint, komen de dames niet in het spel. De vaart die in de eerste set zat is er niet. Er komt een dubbele wissel bij de stand 3-10. Eva Mulder en Manon Ottjes komen erin voor Nora van der Bend en Esmee Driessen. Trivos trekt bij door een goede aanval van Manon Ottjes, drie keer een punt op de sterke service van Kristy Goijarts en een blok van Debbie de Graaf. Het is 8-10. Toch blijft Trivos de hele set tegen een achterstand aan hikken. Even is er een opleving na mooie aanvallen door Manon Ottjes en Norah van Beers, maar uiteindelijk pakt Longa deze set met 21-25.

In de derde set schuift Peter Groenen en zet hij Esmee Driessen op de positie passer-loper. De set start beter en Trivos staat meteen punten voor. Maar Longa weet aan te sluiten en komt op voorsprong. Peter Groenen besluit Esmee Driessen te wisselen voor Evi Bosmeier. Normaal speelt Evi als libero en ze staat nu dus zij aan zij met Wieneke Eggermont. Dit pakt goed uit, na sterk verdedigingswerk van beide dames scoort Trivos weer. Toch komt Trivos ook deze set niet in het spel en net als het lekker draait, maken ze zelf ook weer fouten. Een gestolen bal en een smash die uitgaat brengen de stand op 19-25.

De vierde set begint wat rommelig. Nadat Trivos een keiharde middenaanval van Longa om de oren krijgt, lijkt het te kantelen. Want hard aanvallen kan Trivos ook. Eerst is het Manon Ottjes en daarna Kristy Goijarts die met twee knoeperharde aanvallen scoort. Vanaf 11-10 loopt Trivos uit door goede aanvallen van Manon Ottjes en Esmee Driessen en de goede servicebeurt van Nora van der Bend. Toch komt Longa door fouten aan de kant van Trivos bij tot 16.-13. Trivos is echter vastbesloten deze set naar zich toe te trekken en komt weer in de flow. Na een aantal bloedstollende rally’s scoren Manon Ottjes en Kristy Goijarts. Eva Mulder en Debbie de Graaf zetten een perfect blok. Als Kristy Goijarts aan service komt, maakt zij het zelf af met een bal die Longa laat afketsen en een ace; het is 25-17.

De vijfde set begint goed met twee goede aanvallen van Kristy Goijarts en een ace van Esmee Driessen. Libero Wieneke laat goed verdedigingswerk zien en Norah van Beers heeft een prachtig killblok op midden. Maar Longa blijft bij en vanaf de stand 10-10 komt het team op voorsprong. Nog een aanval van Esmee Driessen en een prachtig killblok van Norah van Beers helpen niet en met slechts drie punten verschil moet Trivos zich gewonnen geven bij een stand van 12-15.

Coach Peter Groenen is ondanks het verlies tevreden. “We hebben goed gespeeld, maar niet constant genoeg om er 3-1 uit te slepen. Er waren mooie momenten maar ook domme momenten en de wissels pakten niet altijd goed uit. Maar ik ben tevreden, we moeten vanuit deze basis stabieler en zekerder worden, zodat we laten zien wat we kunnen.”

De volgende thuiswedstrijd van Trivos Dames 1 is op 9 oktober om 15.00 uur tegen Heyendaal Dames 1 in Sportcentrum Arcus.