Volleybal: Prachtige overwinning Trivos Dames 1 op Voltena

11 oktober 2020
Trivos Dames 1 – Voltena Dames 2  3-1  (27-25, 18-25, 25-21, 25-22)

Slechts een handjevol begeleiders in de hal van sportcentum Arcus zag de dames van Trivos dames 1 zaterdag 10 oktober een prachtige overwinning boeken op Voltena dames 2. Maar gelukkig was daar de live stream op Instagram, zodat ook het thuisfront kon meegenieten van deze spannende wedstrijd die eindigde in 3-1 winst voor Trivos.

Coach Peter Groenen selecteerde ook deze wedstrijd weer een aantal dames uit het tweede en derde team van Trivos als reservespelers. Een mooie mix van oud-dames 1 speelsters Femke Rongen en Manon Ottjes en jeugdtalenten Norah van Beers en Evie Driessen. Evie, de jongere zus van middenspeelster Esmee, is er voor de eerste keer bij. Aan het begin van de eerste set was de netrand voor beide teams een gezamenlijke vijand. Het gaat over en weer, maar vanaf 4-3 pakt Trivos de leiding en gaat punten uitlopen. De verdediging van Voltena heeft duidelijk moeite met het spel van de dames uit Wijchen, terwijl Trivos verdedigend goed spel laat zien. Bij 9-4 vraagt Voltena een time-out aan, maar Trivos zet door, behoudt de voorsprong en loopt uit. Drie punten op rij worden gescoord als twee keer een service van Esmee Driessen afketst en Korinda Kant met een prachtige smash Voltena op het verkeerde been zet. Bij de stand 20-12 vraagt Voltena de tweede time-out aan en scoort daarna meteen twee punten. Een time-out van Trivos volgt maar Voltena haakt aan en komt puntje voor puntje dichterbij. Bij de stand 22-23 komen ze voor het eerst op voorsprong. Pas als het 25-25 is scoort Trivos de winnende punten door smashes van Manon Ottjes en Kristy Goijarts. De setstand is 27-25.

De tweede set starten de dames van Trivos minder fel en scherp dan de eerste, maar wel is er vanaf het begin de voorsprong. Na de eerste vijf punten gaat het beter en scoort Korinda Kant met een prachtige aanval van achter de drie meter. Evi Bosmeier zit achter elke bal en brengt rust door haar service pass. Anne Veenstra scoort twee keer met een knallende aanval. Het is 9-4. Voltena geeft echter niet op en scoort zelf met mooie prikballen en keiharde aanvallen door het midden. Het verschil wordt steeds kleiner. Het is 10-9 als Korinda Kant met een snoeiharde aanval door het blok van Voltena slaat. Even later doet ze hetzelfde en zet ze samen met Debbie de Graaf een perfect blok. Toch komt Voltena weer naderbij. Na een lange rally met veel prikwerk over en weer komt het team uit Nieuwendijk op voorsprong. Het is 15-16. Twee time-outs van Peter Groenen volgen kort na elkaar. Het tij keert echter niet. Via het blok van Trivos gaat de laatste bal van de tweede set uit. We noteren een stand van 18-25.

Waar het net in de eerste set voor beide teams een obstakel was, is het dat nu alleen voor Voltena. Drie keer op rij vliegt de service in het net. Trivos gaat weer aan de leiding. Setter Lonneke Hofmans, die deze wedstrijd alle vier de sets in de basis staat vanwege een geblesseerde Vera de Weerdt, prikt de bal af en toe fijn in het gat bij Voltena. De dames van Voltena geven echter niet op en knokken voor elk punt. Weer valt het goede blok van Trivos op. Twee keer op rij zetten Esmee Driessen en Kristy Goijarts het perfect dicht. Toch hebben de dames van Trivos moeite met de keiharde middenaanvallen van de tegenpartij. Bij de stand 15-11 vraagt Voltena een time- out aan. Die pakt voor de dames uit Nieuwendijk goed uit, ze komen bij tot 15-15. De dubbele wissel van Peter die daarop volgt is echter ook succesvol. Femke Rongen en Manon Ottjes nemen hun oude vertrouwde posities in als setter en diagonaal voor Lonneke en Kristy. Meteen is het raak met een lekkere smash van Manon Ottjes. En na een prikbal van Korinda Kant staat Trivos weer op voorsprong. Maar Voltena blijft aanhaken en zo wordt het 18-18. Vanaf dit punt domineert Debbie de Graaf het veld. Ze scoort met twee prikballen en een keiharde smash drie punten. Als ze moet serveren wisselt Peter haar voor Mariska Steenhuis. Een goede beslissing want deze serveert de set uit. Het is Esmee Driessen die met een harde aanval op midden de bal achter in het veld bij Voltena plaatst. Eindstand is 25-21.

In de vierde set gaat Trivos voortvarend van start en komt meteen op voorsprong. Beide teams werken voor elk punt. Bij Voltena zijn er weer de nodige netfouten, maar weer vallen de mooie aanvallen op mid op. De dames van Trivos spelen echter met meer overtuiging. Kristy Goijarts, Anne Veenstra en Debbie de Graaf vallen deze set op door hun mooie aanvallen en prikballen. De hele set behoudt Trivos de voorsprong. Na een keiharde smash van Manon Ottjes is de stand 23-20 en brengt Peter Mariska weer in het veld om te serveren. Ook nu een prima beslissing want haar service ketst af. Voltena komt nog een paar punten dichterbij, maar beslist de set en daarmee de wedstrijd met een service die uitvliegt. Het is 25-22.

Coach Peter Groenen is blij, heel blij zelfs. “Ik had niet verwacht dat we zouden winnen. Ik ben dus heel content hiermee en ook met de manier waarop we hebben gespeeld. We hebben goed getraind voor deze wedstrijd en dat hebben we laten zien. We hebben heel gedisciplineerd gespeeld. Iedereen bleef de taken uitvoeren die we van tevoren hadden afgesproken. Dat maakte ook het wisselen makkelijk. Het collectief bleef overeind. Ik ben echt dik tevreden.”

Volgende week spelen de dames van Trivos uit tegen Ledub dames 2 uit Budel. Op zaterdag 31 oktober betreden ze weer het veld in sportcentrum Arcus, tegenstander is dan Odi dames 1 uit Oost West en Middelbeers.