Voetbalverslag: Alverna wint wederom van Rhode

28 september 2020
Alverna - Rhode 4-0

Ook de derde wedstrijd op ‘het Bospad’ tussen Alverna en Rhode werd een overwinning voor Alverna, vorige edities werden met 5-1 en 1-0 gewonnen nu werd het 4-0. Alverna startte voortvarend, al in de eerste minuut kon Bart Schiks uithalen, ook 3 minuten later kreeg hij een mogelijkheid die tot hoekschop werd verwerkt. Uit de hoekschop van Cas vd Wal schoot Aleksander Lejic over, ook was er nog een schot van Dadier Casal dat net over de kruising zeilde.

Robert Zaalman moest nog handelend optreden bij een vrije trap van Rhode waar een vervelend ‘stuitje’ inzat. Dit alles voor er tien minuten verstreken waren, dat beloofde wat voor deze middag. Hierna vlakte de wedstrijd wat af, er was er nog wel een kansrijk schot van Pim Martens dat net over ging, maar verder waren het toch vooral de gele kaarten die de aandacht trokken. Vijf stuks binnen twintig minuten, waarvan drie voor Rhode, ook Mels Lantang kreeg geel na een overtreding, en Derek de Bruijn naar commentaar op de leiding over een vermeende strafschop na een overtreding op Mels Lantang. Toch kon Alverna met een goed gevoel de kleedkamer in, een vrije trap van Owen Mbila draaide gevaarlijk naar de tweede paal. De inlopende spelers maakten het moeilijk voor de doelman, en de bal verdwijnt bij de tweede paal binnen (1-0)

Alverna begint de tweede helft goed, het zet Rhode meteen vast op eigen helft en krijgt kansen via Owen Mbila, Mels Lantang en Cas v.d. Wal, ook een goede actie en dito voorzet van Dadier Casal verdiende een beter lot. Even was het schrikken voor Alverna toen rond het uur de bal na een scrimmage op de paal achter Robert Zaalman verdween, dit was Rhode’s beste mogelijkheid. Verder incasseerde het, zonder overdreven hard spel toch nog weer drie gele kaarten. Hierna beslist Alverna binnen tien minuten de wedstrijd, 65e minuut: Cas v.d. Wal stuurt Pim Martens weg zijn strakke voorzet word door Derek de Bruijn bij de eerste paal binnen geschoten (2-0). 68e minuut: Pim Martens bedient Dadier Casal die met een bekeken lob doelman Paul van Heesch kansloos laat (3-0). 75e minuut: Owen Mbila word in het zestienmeter gebied onderuit gehaald en logenstraft de bewering dat je de strafschop dan niet zelf moet nemen (4-0). Hierna is de wedstrijd gelopen en is het echte vuur eruit, Rhode is niet bij machte om er iets aan te doen, en Alverna is tevreden met de 4-0 en de eerste driepunter dit seizoen. Danny Vos en Mo Benrahouane mochten Derek de Bruijn en Owen Mbila aflossen, maar konden geen stempel meer op de wedstrijd drukken.

Conclusie: Alverna komt langzaam op stoom, werden vorige week tegen Woezik de kansen niet afgemaakt, vandaag ging dat al beduidend beter.