Sport

Gepubliceerd op 25 november 2019

Voetbalverslag: Alverna verslaat in derby Woezik en loopt verder uit

Woezik – Alverna 0-3 

Alverna heeft de 21e derby tegen Woezik (foto’s) met 0-3 gewonnen, en loopt daarmee verder uit in de stand. Het eerste wapenfeit in de wedstrijd is voor Woezikcaptain Gijs Diebels, maar zijn schot gaat naast. Daarna komt Alverna in de persoon van Johnny Dobson er twee keer snel uit, bij de tweede uitbraak weet hij Bart Schiks te bereiken, diens controle is echter niet optimaal, maar hij haalt er toch een hoekschop uit. Die hoekschop valt pardoes voor de voeten van Rick van Ginkel die er wel raad mee weet: 0-1. Na dit doelpunt probeert de thuisploeg Alverna onder druk te zetten, Woezik combineert goed in deze fase en vooral Metin Alkir maakt het Yassine Aarab moeilijk. Bas Elemans en Gijs Diebels krijgen schietkansen, maar Elemans schiet naast en Robert Zaalman pakt stijlvol het schot van Diebels. Rond het half uur glipt Woezik via Metin Alkir weer langs Yassine Aarab, zijn voorzet is op maat, maar Bas Elemans schiet over. Tot de rust blijft Woezik de ploeg met het meeste balbezit, maar gaat er van Alverna’s uitvallen meer gevaar uit dan van Woeziks balbezit. Vlak voor rust is er nog een uitbraak van Owen Mbila die Johnny Dobson bereikt, maar zijn inzet gaat over. De beste kans is echter voor Cas van der Wal, die overschiet nadat hij door een combinatie van Sander Bisseling en Johnny Dobson vrij voor doelman Arjan Ardts verscheen.

En waar Alverna een moeilijke tweede helft verwachtte met een stormend Woezik, was het Alverna dat eigenlijk de bovenliggende partij was. Yassine Aarab had meer grip op Metin Alkir die er niet meer aan te pas kwam, en aan de andere kant had Dennis Arts controle over eerst een fletse Mo Benrahouan, en na diens wissel over Lucas van den Heuvel.
De eerste mogelijkheid na rust is voor de sterk spelende Mels Lantang, hij vergeet echter uit te halen op achttien meter van het doel. Borojevic wisselt de af en toe ‘dromerige’ Owen Mbila voor de heel sterk invallende Lorenzo Rieken. Hierna komen de momenten van Bart Schiks: eerst kan hij net niet bij een voorzet van Dobson, vervolgens biedt hij Cas vd Wal een schietkans, om vervolgens de kwaliteiten van Arjan Ardts te testen met een hard schot. Bij de volgende actie in de 72e minuut is het wel raak. Cas vd Wal bereikt met een splijtende pass Johnny Dobson, diens voorzet hoeft door Bart Schiks alleen nog binnengelopen worden: 0-2. ‘Over en uit’ zou je denken, zeker nadat het bijna 0-3 werd door een geweldige pegel van Yassine Aarab die buiten bereik van Ardts op de lat uiteen spat. Echter door het niet zo slim ‘doorspelen’ van Cas vd Wal na een fluitsignaal, krijgt hij zijn tweede gele kaart en moet vertrekken, coach Zoran Borojevic laat de scheids weten het er niet mee eens te zijn en mag ook vertrekken.
Assistent Engin Dag ‘offert’ meteen de aanvallende Sander Bisseling voor de meer verdedigende middenvelder Danny Vos. Woeziks slotoffensief is er een van gesmoorde schoten, Bas Elemans, Gijs Diebels, Bjorn Arts en de ingevallen Tom Vogels proberen het, maar de schoten worden allen ‘gekraakt’. Ook met voorzetten had Woezik weinig succes, de ploeg ontbeert een ‘stormram’ voor deze momenten, zodat deze ballen een prooi waren voor de ‘Ginkeltjes’ of doelman Zaalman. Als Johnny Dobson in de slotminuut ook nog met zijn zesde competitietreffer de 0-3 aantekent is het definitief ‘over en uit’. Al met al een terechte overwinning voor een effectiever Alverna. Waar op voorhand gevreesd werd, ook door het ontbreken van de zieke Danny Meijer, de geschorste Derek de Bruijn en de ‘werkende’ Jurre Grotenhuis, hebben hun vervangers het meer dan goed overgenomen.

  Opstelling Alverna: Robert Zaalman; Dennis Arts, Jari v Ginkel ©, Rick v Ginkel, Yassine Aarab; Mels Lantang, Cas van der Wal (’78 rood); Owen Mbila (’65 Lorenzo Rieken), Sander Bisseling (’78 Danny Vos), Johnny Dobson(’89 Andac Cakici); Bart Schiks

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners