Voetbal: Woezik doeltreffender dan AWC

24 januari 2016
In een gelijkopgaande wedstrijd bleek op zondag 24 januari koploper sc Woezik efficienter, dan de elf van A.W.C.-trainer Remko Bicentini.

Van de 3 tot 4 kansen voor de Woezik wisten zij er twee te benutten, terwijl AWC uit een zestal goede kansen er maar één doeltreffend afsloot. Woezik was in de eerste helft qua veldspel iets beter, maar de kansen waren voor de thuisploeg. De strafschop die kort voor rust, na het wegzenden van Wesley Kroon aan de thuisclub werd toegekend werd door een fabelachtige safe door doelman Nicholas Skeverer tot corner verwerkt.

In de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong, AWC trok de stand gelijk, maar kort erop profiteerdeThijs van der Velden voortreffelijk op een aarzelende verdediging van AWC en schoot hij van kortbij de uiteindelijke winnende treffer. AWC had meer verdiend, maar was zeer slordig met het afwerken van de vele kansen.

Voor de wedstrijd werd Lennaart Nieuwenhuis in het zonnetje gezet. Hij had er 250 wedstrijden in de hoofdmacht van AWC op zitten. Op 16 oktober 2005 debuteerde de ras-echte AWC'er met een invalbeurt in de wedstrijd Achilles '12- AWC ( uitslag 1-3). In al die jaren is hij de Wijchense club trouw gebleven. Hij heeft 66 doelpunten op zijn naam staan, terwijl de vele assists niet te tellen waren.

AWC begon gehandicapt aan het duel. Aanvoerder Jorrit Giesbers had in een vrienschappelijke wedstrijd zijn kruisband gescheurd en is zodoende enige maanden niet inzetbaar. Verder gaf trainer Remko Bicentini in het doel de voorkeur aan Stijn Verharen boven de vaste doelman Dennis de Koning. Woezik had in de eerste helft een optisch overwicht, maar de kansen waren,  door enkele snelle uitvallen voor AWC, .

In de 21e minuut viel de  eerste gele kaart. Wesley Kroon kon Hesdey Suart alleen maar stuiten door een felle overtreding, die beloond werd met een gele kaart. De daaruit voorvloeiende vrije trap van Lennart Nieuwenhuis belandde op het hoofd van Justin Vos, die echter over kopte. Ook in de 28e minuut kroop Woezik door het oog van de naald. Uit een corner bediende Hesdey Suart Joost Loeffen, die onhoudbaar 5 centimeter naast knalde.

In de 39e minuut kwam Kroon opnieuw Suart tegen en wederom kon hij Suart alleen maar met een forse overtreding tegenhouden. Dit betekende zijn tweede gele kaart en dus rood en dat betekende verder een strafschop. Floyd Watson plaatste de bal precies in de rechterhoek , maar met een fabelachtige safe wist doelman Nicholas Skverer de bal tot corner te tikken.

Na de rust gingen beide ploegen voor de winst. AWC begon goed, maar werd na 10 minuten toch wel door de tien van trainer Ton Kosterman teruggedrongen. Het doelpunt door Luuk van Raaij kwam daardoor niet geheel uit de lucht vallen. AWC herstelde zich hierna volledig. Het drong Woezik terug en het leek er helemaal niet meer op dat hier de nummer 9 tegen de nummer 1 van de ranglijst speelde.

Voor de thuisploeg waren er legio kansen. Eerst kopte Gijs de Kleyn goed in, maar ook deze bal werd door Skverer nipt over getikt. In het laatste kwartier werd het nog spannender en echte derby waardig. Jip Ukusare omspeelde zijn tegenstander kinderlijk eenvoudig en legde de bal panklaar voor Floyd Watson, die echter de keeper op zijn weg zag.

In de 80e minuut kwam AWC op gelijke hoogte. Een voorzet werd listig door Davy van Verseveld doorgekopt naar Floyd Watson, die profiteerde van een misverstand tussen de Woezikse goalie en Michael Jansen.

AWC leek door te drukken, maar vergat even vakkundig te verdedigen. Slordigheid in de achterhoede bij AWC stelde Thijs van der Velden in staat van kort in te schieten.

AWC had hierna nog tweemaal de kans om , verdiend, langszij te komen. Eerst schoot Juston Vos geheel vrijstaand hoog over, waarna ook Flod Watson zijn kopbal rakelings naast zag gaan.

Conclusie: Woezik kreeg iets teveel, terwijl AWC, na een goede wedstrijd, te weinig kreeg.

AWC gaat volgende week op bezoek bij Longa '30. De ploeg staat op de 2e plaats met 11 punten achterstand op de trotse koploper Woezik. In Wijchen verloor AWC met 2-3. De wedstrijd in Lichtenvoorde begint om 14.00 uur

Scoreverloop:  57 min. Luuk van Raaij 0-1, 80 min. Floyd Watson 1-1, 81 min. Thijs van der Velden 1-2