Sport

Gepubliceerd op 20 mei 2019

Voetbal: vv Alverna mist targetman, verliest tegen sv Top

sv Top – Alverna 4-1

Alverna heeft uit de vroege middagwedstrijd tegen sv Top geen voordeel kunnen halen. Dat was gezien de uitslag op andere velden heel goed mogelijk geweest. Maar op het veld waar het gedaan moest worden had Top de betere ‘afmakers’. Een vervelend begin voor Alverna dat in de 2e min al een buitenspeldoelpunt tegen kreeg, in de tegenaanval haalde Mats Hegman vol uit waarbij de bal in het gezicht van Sander Bisseling ging. Hij ging ‘groggy’, werd opgelapt, maar moest zich een kwartier later toch laten vervangen door Lennart van de Peppel. Na een kwartier waren er de eerste grote kansen, eerst voor Levi Raja Boean die na een dubbele een-twee in de zestien net niet kon afwerken, en een minuut later brak Top uit en was het Anwar Tuithof die miste.

Tien minuten later de merkwaardige treffer voor Top, bij het uitverdedigen ‘loopt’ scheidsrechter Meijer de pas van Sven van Gelder in de voeten van Aram Pusters die daar wel raad mee weet (1-0). Beide ploegen blijven goed voetballen, al moet gezegd dat Top meer doelgevaar weet te creëren dan Alverna, Tjalling Kamerman en Levi Raja Boean krijgen kansen maar weten die niet te verzilveren. Top krijgt enkele goede kansen via Aram Pusters en Stefano Verburg maar die weten het net ook niet te vinden. Ook nu zit het venijn weer in de staart, drie minuten voor rust scoort Anwar Tuithof de 2-0. Als Jari van Ginkel een minuut later de 2-1 scoort, denkt Alverna met een ‘lekker’ gevoel te kunnen gaan rusten. Maar voor het zover is heeft Mees Linders de bal alweer achter Robert Zaalman liggen 3-1. Rust.

In de tweede helft had Alverna het meeste balbezit en was ook het meest in de aanval. Vlot combinerend tot de zestienmeter van Top, maar dan stokt het omdat de eindpass te moeilijk is of omdat niemand de ‘trekker’ durft over te halen. Ook Top komt er regelmatig uit, want Robert Zaalman moet drie keer redding brengen op schoten van Anwar Tuithof, en heeft geluk als een bal van Aram Pusters op de lat eindigt. Alverna krijgt kansen via Mats Hegman, Martijn de Groot (die een voorzet van Levi Raja Boean net naast schiet) en Sven van Gelder. Ook vandaag was het Alverna-‘probleem’ weer dat er geen targetman is die met een neusje voor doelpunten oorlog maakt in de zestien. De aanvoer is goed verzorgd, maar de afmaker ontbreekt. Dat Aram Pusters met zijn 17e seizoentreffer de 4-1 aantekende in de 90e minuut was slechts voor de statistieken. De kritiek op scheidsrechter Meijers in het artikel in het Brabants Dagblad getuigt niet van goede smaak. De man zal zich licht ‘schuldig’ gevonden hebben aan het eerste doelpunt, en floot ook zeker niet tegen Alverna. Maar assistent scheidsrechter Van Haren van Top vlagde enkele keren opzichtig fout voor buitenspel en werd overruled door scheidsrechter Meijers. En met de dooddoener ‘bij jullie fluit hij wel, dus….’ verklaarde hij zijn vlaggedrag, misschien is hier wel van toepassing ’verbeter de wereld…’.

Al met al een duidelijke en verdiende overwinning voor Top, dat zo’n grensechter niet nodig heeft. En waar de trainer al in gedachten bij de nacompetitie was (uitspraak Kliksport) waren de spelers dat duidelijk nog niet, er werd gevochten voor de laatste kans bij een eventuele misstap van Juliana’31, dat niet mee ging in dat scenario, en terecht het kampioenschap pakte. Volgende week komt de kampioen in de laatste wedstrijd op bezoek ‘op het Bospad’.

  Opstelling Alverna: Robert Zaalman: Job Gielen, Jari van Ginkel. Rick van Ginkel. Tjalling Kamerman (’45 Martijn de Groot): Mats Hegman. Cas vd Wal, Derek de Bruijn, Sander Bisseling (’17 Lennart vd Peppel): Sven van Gelder, Levi Raja Boean.

  Foto: Rob Koppers

Tags: , ,
Naar boven ↑  • Partners