Voetbal: verdiende overwinning van AWC op MOC'17

30 april 2017
  Voor zowel AWC als het bezoekende MOC’17 stond er veel op het spel. Beide ploegen verkeren in de gevarenzone. AWC stond met drie punten meer op een nacompetitieplaats , terwijl de bezoekers met de huidige stand zouden degraderen. MOC had de laatste twee wedstrijden gewonnen en verkeerden in een flow, maar ook bij AWC waren de laatste wedstrijden het aanzien waard geweest. De bezoekers kwamen kort voor rust op voorsprong, maar AWC trok de wedstrijd naar zich toe in twee minuten. De thuisploeg liep daarna uit tot 3-1, waarna MOC het nog even spannend maakte. Uiteindelijk gaf Lennart Nieuwenhuis de bezoekers de genadeklap.

De eerste helft was aantrekkelijk om te zien. Niet dat  het allemaal hoogstaand was, maar er werd gestreden om elke bal en dat maakte de wedstrijd ook spannend. Na 10 minuten krulde Brian Kruf de bal net naast en in de tegenstoot deed Joost Loeffen hetzelfde, ook net naast. Hierna waren er twee goede kansen voor Gijs de Kleyn en Daan Paau, maar beiden troffen geen doel. Na bijna een half uur spelen moest trainer Remko Bicentini al wisselen. Wiebe Veltmaat kon met een hamstring-blessure niet meer verder en even daarna moest ook Daan Paau al gewisseld worden. Robin Hansler bracht de bezoekers kort voor de rust op voorsprong. Een pegel in de uiterste hoek was Mark ter Haar ter machtig.

AWC begon de tweede helft furieus en dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Lennart Nieuwenhuis zette voor, waarna Jaap Jansen met een hakbal zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van AWC maakte. En AWC ging door. Gijs de Kleyn werd onreglementair gestopt op de rand van het strafschopgebied, waarna Fren Stevens de vrije trap uitermate listig in de uiterste hoek plaatste. Binnen de minuut had AWC de stand volledig omgedraaid. Gijs de Kleyn moest in de 60e minuut geblesseerd het veld verlaten.

Jorn Reuvers was zijn vervanger en deze mocht twee minuten later van Lennart Nieuwenhuis het derde doelpunt voor AWC maken. Voor deze 17 jarige was het ook zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van AWC. Een kwartier voor tijd kwam MOC nog terug tot 3-2 door een inkoppertje van Brian Krul. De bezoekers wilden meer en Antoin van Mechelen was dichtbij, maar hij schoot in het zijnet. AWC daarentegen kwam nog levensgevaarlijk uit. Tweemaal verscheen Lennart Nieuwenhuis alleen voor de keeper, maar deze redde de eerste keer nog met de voet, maar de tweede maal was hij kansloos.

AWC heeft nog twee wedstrijden te gaan. a.s. zondag gaat de reis naar Veldhoven. Het op de laatste plaats staande Marvilde is de tegenstander, die hierbij voor de laatste kans strijd om degradatie te ontlopen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Scoreverloop: 42. Robin Hansler 0-1, 51. Jaap Jansen 1-1, 52. Fren Stevens 2-1, 62. Jorn Reuvers 3-1, 77. Brian Kruf 3-2, 90. Lennart Nieuwenhuis 4-2

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat (28. Jim Toonen), Joost Loeffen, Jaap Jansen, Fren Stevens, Jeffrey Tangerink, Rico Timmermans, Daan Paau (37. Lennart Nieuwenhuis), Gijs de Kleyn (60. Jorn Reuvers)