Voetbal: teleurstellend gelijkspel van AWC

3 april 2017
De wedstrijd tussen de nummer 12 en 10 op de ranglijst,  AWC en Moerse Boys, leek een kopie van de wedstrijd tussen beide ploegen in Zundert. Toen stond de thuisclub met 1-0 voor en kwamen de bezoekers in blessuretijd nog op gelijke hoogte. Nu was het in Wijchen zo dat AWC met 1-0 voorstond en de Moerse Boys in de laatste minuten nog op gelijke hoogte kwam. In beide gevallen was de teleurstelling op de gezichten van de thuisploegen duidelijk af te lezen.

De eerste helft bracht weinig opwinding. Beide doelmannen kregen geen enkel schot op doel. De wedstrijd ging gelijk op, met als hoogtepunt een gele kaart voor een speler van de bezoekers.

De tweede helft bracht wat meer beleving. Roy Jacobs probeerde eerst doelman Mark ter Haar met een kopballetje te verschalken, maar dat was voor de Wijchense doelman geen probleem. In de 54e minuut werd het pas aantrekkelijk. Fren Stevens gaf vanaf links met de buitenkant rechts een perfecte voorzet op Jair Roos, die echter doelman Marcel van der Meulen voortreffelijk zag keepen, waarna Laurens Loenen zijn inzet door drie verdedigers zag geblokt.

AWC kwam in de 64e minuut verdiend op voorsprong. In de dekking werd Jorrit Giesbers aangespeeld, maar deze zag ondanks een overtreding kans de bal breed te leggen, waarna Jair Roos in twee keer kon scoren. Drie minuten later stelde Jair Roos, rand strafschopgebied, Jaap Jansen in staat om loeihard net over te schieten.

In de 79e minuut kwam AWC met 10 man te staan. Niels Ceelen werd door Roy Jacobs gevloerd en op de grond vastgehouden. De reactie van Ceelen was niet goed. Een slaande beweging en dat betekende rood. De voorgaande overtreding werd niet bestraft. De bezoekers roken hierna nog puntenwinst en gingen massaal ten aanval. Met een prachtige omhaal kon Mitchel van Overveld de Boys nog op gelijke hoogte brengen.

a.s zondag gaan de elf van trainer Remko Bicentini naar Haaren. Tegen Nemelaer wordt dan om 14.30 uur afgetrapt.

Scoreverloop: 64. Jai Roos 1-0, 87. Mitchel van Overveld 1-1

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Fren Stevens, Jair Roos, Jorrit Giesbers ( 78. Hamdi Tasci), Jeffrey Tangerink  64. Jim Toonen), Laurens Loenen (64. Niels Ceelen), Jaap Jansen