Voetbal: Sleutelrol doelman Niek van Ginkel bij Alverna tegen Hoogland

16 april 2017
Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden. Het eerste kwartier was duidelijk voor de gastheren van Hoogland die enkele goede kansen creëerden, waar Niek van Ginkel met enkele katachtige reddingen zijn doel schoon hield. Toen de Hooglandstorm na 20/25 minuten ging liggen, kwam Alverna wat meer aan voetballen toe en kwamen er kansjes. Een goede voorzet van Cas v.d. Wal werd door Fred Mendes maar net gemist. Toen na 35 minuten een kansvolle actie van Ruben Rip mis leek te gaan, was het ineens Cas v.d. Wal die uithaalde en via de binnenkant van de paal de 0-1 aantekende. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Hoogland, maar ook die werd door Niek van Ginkel onschadelijk gemaakt.

De tweede helft was voor grootste deel gelijkwaardig, waarbij in de 60e minuut de scheids een grote fout maakte door de doorgebroken Ruben Rip geen voordeel te gunnen. Bij de ‘sorry, sorry’ van de scheids was Alverna niet gebaat. Later maakte de scheids het “goed” door een zuivere handsbal van Alec Glavas in de 16 weg te wuiven. Toen in minuut 74 en 76 Hoogland twee maal scoorde moest Alverna weer in de achtervolging. In de 85e minuut ontspoorde de wedstrijd nog even toen de scheids weigerde op te treden bij natrappen van een Hooglandspeler. In blessuretijd maakte Ruben Rip de 2-2 en kon Alverna door een superredding van Niek van Ginkel in de slotseconde een punt bijschrijven.