Voetbal: NEC en Heerenveen houden elkaar in evenwicht: 1-1

6 november 2021
  Opnieuw zonder publiek speelde NEC op zaterdag 6 november de thuiswedstrijd tegen Heerenveen met opnieuw keeper Branderhorst, Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani in de achterhoede. Baretto, Bruijn en Schöne op het middenveld en Tavsan, Akman en Okita in de aanval. De scheidsrechter is Bas Nijenhuis. -

In de 9e minuut is er een NEC-corner en ontstaat er een scrimmage waar Marquez geen gebruik van kan maken. NEC heeft veel meer balbezit maar is niet nauwkeurig. In de 13e minuut zijn er 2 corners die gevaarlijk zijn maar helaas niks opleveren. Dan, na een voorzet van Okita schiet Bruijn hard recht op de keeper van rand 16! In minuut 17 neemt Bruijn de bal helemaal vrij in de 16 verkeerd aan. Wat jammer! NEC heeft het heft in handen. In de 19e minuut komt Bruijn vrij in de 16 maar wordt van de bal gelopen. Dan is er een grote kans, want Tasvan is erlangs op de achterlijn in de 21 minuut maar Bruijn schiet naast. Het zit Jordy niet mee! In de 22 minuut en de 24e minuut 2 NEC-corners waar Odental van 3 meter voor de keeper mist! Dat was opnieuw een grote kans. In de 26e minuut pas laat Heerenveen van zich zien, maar ze schieten voorlangs. In minuut 28 min staat Ali Akman samen met Tavsan tegenover de laatste man. Helaas verspeelt Ali de bal jammerlijk. In de 30e minuut een corner voor Heerenveen; ze worden iets balvaster. In de 32e minuut is er een schot van Tasvan, maar het wordt corner. Een minuut later schiet hij recht op de keeper. Na balverlies van El Karouani in de 39e minuut ontstaat er een kans voor Heerenveen, maar het wordt een corner. In minuut 41 minuut schiet Heerenveen hoog over, maar de Friezen worden sterker. In de 42e minuut is er een kopbal die voorlangs gaat na een goede voorzet! In de 44 minuut nog een corner voor Heerenveen maar de rust wordt bereikt met 0-0. Wij hebben de meeste kansen gehad en hadden moeten scoren, maar Heerenveen eindigde sterker.

Direct in de 2e helft, in de 46e minuut, is er een grote kans voor Heerenveen, maar Branderhorst redt! Ze beginnen waar ze gebleven waren! Er is een corner voor Heerenveen in de 47e minuut die niks oplevert. In minuut 48 schiet Heerenveen in de 16 op de lat! Wat een mazzel! In de 50e minuut schiet Heerenveen hoog over. Wat een druk en we komen er niet goed uit!

Broer van den Boom Fotografie.
Maar dan ineens in de 53e minuut na een slim hakballetje van Bruijn maakt Akman 1-0! Ali zijn vierde alweer! In de 64e minuut pakt Branderhorst een bal na een schot van Heerenveen. In de 65e minuut komen er wissels: Tavsan eruit voor Mattsson en Vet komt voor Bruijn en ook Heerenveen past 2 wissels toe. In minuut 70 schiet Okita naast. Maar in de 71e minuut is het 1-1 na een goed omschakelmoment dat Joey Veerman goed afwerkt!

Het kan nu alle kanten op. Beide ploegen blijven aanvallen. NEC past opnieuw 2 wissels toe. In de 75e minuut komt Proper voor Barreto en Ruiz voor Akman. In de 77e minuut scoort Okita bijna na een bal die van richting verandert. Marquez kopt uit de daaropvolgende corner naast. In de 78e minuut wisselt Heerenveen nog een keer. In de 80e minuut is er een goed schot van Ruiz uit de draai, maar dat wordt goed gepakt. In minuut 84 schiet Heerenveen over. In de 87e minuut is er geklungel achterin waardoor Odenthal ternauwernood kan redden! De  Heerenveencorner levert niks op. In de 88e minuut is een corner van NEC te lang. Dan schiet Okita in de 91e minuut na een goede actie tegen de paal! Wat een pech! En tot slot pakt Branderhorst in de 93e minuut een kopbal in de 5 meter! De eindstand is een terechte 1-1 waar iedereen achteraf mee zal kunnen leven.

We blijven 7e met 12 gespeeld en 18 punten. Wie had dat aan het begin van de competitie gedacht? Niemand toch? Aan degraderen denken we voorlopig niet!

Verslag: John Vrolijks