Voetbal: eerste uitzege vv Alverna

21 oktober 2019
Best Vooruit - Alverna  1-2

Alverna heeft in de derde uitwedstrijd zijn eerste uitzege gehaald, in Best werd van de plaatselijke Vooruit gewonnen met 1-2. Alverna begon goed aan de wedstrijd en creëerde diverse kansen in de beginfase, na 4 minuten was het Yassine Aarab die met een goede actie doorkwam, alleen zijn voorzet was iets minder. Even later bereikte Sander Bisseling met een doorkopbal Arthur van den Eeckhout, maar hij faalde in de afwerking. Ook miste hij even later op een voorzet van Johnny Dobson. Diezelfde van den Eeckhout bediende met een steekbal Johnny Dobson, maar die kwam een teenlengte te kort. In de 21e minuut was het wel raak, Arthur van de Eeckhout bleef slim uit het luchtduel zodat doelman en verdediger tegen elkaar botste en Arthur simpel de bal kon binnen schieten (0-1). Na ruim een half uur is er pas het eerste kansje voor Best, een verdediger van Alverna stapte verkeerd in zodat Stijn Beekx kon uithalen, maar Robert Zaalman redde bekwaam. Dat deed hij ook even later op de strafschop die Best-spits Robin Buiks mocht nemen, Robert ging naar de goede hoek en pakte de strafschop. In de laatste fase van de eerste helft werd het Alverna-spel wat minder, maar men kwam niet in de problemen.

De tweede helft was nauwelijks bezig of Best kwam al op 1-1, Elmo Hertogh verschalkte met een prachtig schot de iets voor zijn doel staande Robert Zaalman. Een paar minuten later ontsnapte Robin Buiks, maar de bekwaam vlaggende Job Gielen constateerde buitenspel en scheidsrechter Tempelaar ging daar in mee. Daarmee zijn we ook bij het grootste Alverna-probleem op dit moment, vaste ‘grens’ Guus is langdurig geblesseerd, dus mocht u of willen of iemand kennen die interesse heeft laat het weten (bel Gertjan Nicolasen 06.53862309 of Arno Jansen 06.43350000).

Alverna speelde in deze fase slordig, met veel balverlies en foute passes en hielp zo Best aan diverse kansjes. Eerst was er een na een vrije trap die netjes bij de tweede paal werd neergelegd, en even later kwam Alverna goed weg toen Elmo Hertogh eerst Robert Zaalman op z’n weg vond en in de rebound zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Coach Zoran Borojevic greep in en bracht de Danny’s in, Vos en Meijer. En vooral door die laatste kwam er in het Alverna-spel weer wat meer lijn. Alverna kreeg weer wat kansjes, Arthur vd Eeckhout via Lorenzo Rieken en Cas vd Wal via Johnny Dobson, maar telkens kwam doelman van Kollenburg als winnaar uit de bus. Dat kwam aan de ander kant Alverna’s doelman Robert Zaalman ook op een inzet van de ingevallen Reandell Bijlhout. Twaalf minuten voor tijd kwam Alverna weer op voorsprong, Danny Meijer bediende met een messcherpe pass de weg sprintende Yassine Aarab, zijn strakke voorzet werd door Johnny Dobson ineens op de pantoffel genomen en verdween in de uiterste hoek (1-2).

In de slotfase kwam Alverna niet echt meer in de problemen, en had het via Lorenzo Rieken de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn inzet werd nog net gered door een Bestse verdediger. Het slotakkoord was weer voor Best, een vrije trap op een meter of achttien werd door Robert Zaalman gepakt zodat de overwinning gevierd kon worden.

Al met al een moeizame overwinning, om echt met de top mee te doen zullen die slechte spelfases eruit moeten, een betere tegenstander zal dit eerder afstraffen. Verder kunnen de invallers terugkijken op een goede invalbeurt, en was, zonder anderen tekort te doen, Rick van Ginkel een rots in de branding.

Opstelling: Robert Zaalman; Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Cas van de Wal; Mels Lanting, Derek de Bruijn(’64 Danny Vos); Lorenzo Rieken, Sander Bisseling (’64 Danny Meijer) Johnny Dobson; Arthur vd Eeckhout (’82 Dennis Arts)