Voetbal: belangrijke overwinning Alverna

30 april 2017
Op de zonnige zondag van 30 april stond voor Alverna weer een finale op het programma. Door de winst van Heerenveen op zaterdag was winst noodzakelijk. De wedstrijd tegen Bataven van oud-trainer Rob Bouman begon rommelig van beide kanten. Bataven had een licht veldoverwicht, maar Alverna had de betere kansjes. Sven van Gelder had de beste kans, maar zijn schot ontbeerde kracht. Vlak voor rust werd het 1-0 door Cas v.d. Wal die, weggestuurd door Mels Lantang, beheerst afrondde.
Over de tweede helft valt niet veel te melden, buiten dat als Alverna beter omgegaan was met de kansjes de middag iets makkelijker was geworden. In de slotfase toen Bataven nog even aanzetten gaf de verdediging geen krimp, er was nog een save van Niek van Ginkel nodig om de punten op het Bospad te houden, nadat Sergio Vieira de bal ongelukkig richting eigen doel werkte.
Door deze overwinning en het verlies van Hoogland staat Alverna in ieder geval weer boven de streep van rechtstreekse degradatie. Met nog wedstrijden in Woezik en thuis tegen  kampioen ADO blijft Alverna hoop houden!