Voetbal: AWC zet goede stap naar handhaving

23 april 2017
  AWC heeft in Eindhoven tegen Brabantia een goede stap gezet naar handhaving in de eerste klasse. In een aantrekkelijk duel werd met 1-2 gewonnen van de Eindhovense ploeg, die nog volop meedoet in de derde periode voor plaatsing in de nacompetitie. Fren Stevens maakte beide doelpunten.

AWC kon naar de lichtstrad reizen met een bijna voltallige selectie. Weliswaar kwamen een aantal spelers terug van enkele lastige blessures, maar waren toch (gedeeltelijk) inzetbaar. In de eerste helft vielen er geen doelpunten, maar de wedstrijd was toch zeker het aankijken waard, omdat beide ploegen streden voor de winst. De thuisclub zette de toon. Een vrije trap in de 4e minuut van aanvoerder Florian Ross kon nog nipt door de Wijchense doelman tot corner worden getikt. De daarop volgende corner moest door Mark ter Haar uit het doel worden gestompt. Drie minuten later zette Daan Paau spits Floyd Watson aan het werk, maar zijn schot ging rakelings over. Nog binnen het kwartier schoot eerst Daan Paau op de vuisten van de Eindhovense doelman, Jesse Renders, waarna Rico Timmermans uit een vrije trap het zijnet testte. Brabantia speelde fel, met gevolg dat zowel Jeffrey Tangerink en Floyd Watson nog voor de rust al moesten worden gewisseld vanwege blessures. Jim Toonen en Gijs de Kleyn waren hun vervangers. Alexander Haas schoot, in kansrijke positie, vanuit een corner, kort voor de rust, nog hoog over.

Ook na de rust begon Brabantia fanatiek en dat resulteerde al na 3 minuten in een doelpunt. Door curieus wegwerken van een afgeslagen aanval, je zou ook kunnen zeggen door een mispeer van de achterhoede, belandde de bal precies voor de geheel vrijstaande Rai Maxwell. Deze aarzelde geen moment en gaf Ter Haar het nakijken. AWC leek de weg even kwijt en als Ferry Aerts van de thuisclub attenter was geweest had het AWC de nekslag kunnen geven. Een voorzet werd door Aerts tegen de lat getikt, waarna hij de terugspringende bal net naast schoot.

AWC keerde hierna de wedstrijd, door hard te werken en volop in de strijd te gaan. Jaap Jansen zag zijn schot door de keeper gered, waarna in de 56e minuut AWC langszij kwam. Daan Paau bediende Fren Stevens op maat, die met een prima actie de doelman geen schijn van kans gaf. 7 minuten later kwam AWC zelfs op voorsprong. Rico Timmermans gaf een splijtende pas op Gijs de Kleyn, die in breedte Fren Stevens zag doorkomen , die geen moment aarzelde en AWC verdiend op voorsprong bracht. Beide ploegen bleven hierna volop op de aanval spelen, kansen kwamen er nog , maar geen doelpunten. AWC klimt hierdoor een plaatsje, naar de 11e plaats en heeft door de komende wedstrijden tegen MOC ( thuis), Marvilde (uit) en RKTVV (thuis) het lot in eigen hand om de veilige tiende plaats te veroveren.

a.s. zondag komt MOC op bezoek. De ploeg doet het de laatste wedstrijden verrassend goed en staat nu 13e met 3 punten minder dan AWC. De wedstrijd op Wijchert begint om 14.00 uur.

Scoreverloop: 48. Rai Maxwell 1-0, 56. Fren Stevens 1-1, 63. Fren Stevens 1-2

Opstelling: Mark ter Haar, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Jaap Jansen, Fren Stevens, Floyd Watson ( 42. Gijs de Kleyn), Jeffrey Tangerink ( 30. Jim Toonen), Rico Timmermans, Daan Paau ( 75. Lennart Nieuwenhuis)