Voetbal: AWC wint in blessuretijd van negental EHC

Sport
Van onze redactie
16 februari 2020
Voor de tweede wedstrijd op rij heeft AWC in de laatste minuten weten te winnen. Tegen EHC, dat door twee rode kaarten de wedstrijd met negen man eindigde, zorgde Boy Visser met twee treffers voor de overwinning: 2-1.

Al na vijf minuten leken de bezoekers de score te kunnen openen, na een snel genomen vrije trap op Thijs Nieuwland. AWC-doelman Jarik Veltmaat trad echter kordaat op en keerde de inzet. Een minuut later was het aan de overkant bijna raak, maar Youri Hubers tikte de bal net voorlangs. Na een halfuur spelen kwam EHC op voorsprong. Door klungelig balverlies in de verdediging kon Lars Gulpen de score openen: 0-1.

Na de rust begon AWC met hernieuwde energie te zoeken naar de gelijkmaker. Invaller Fren Stevens stichtte veel gevaar voorin. Uit een verdedigende actie van hem ging Safa Kizir diep. Die werd hierop neergehaald en de toegekende strafschop werd benut door Boy Visser. De spelers van EHC raakten geïrriteerd en de scheidsrechter toonde Joris de Kleijn en Robbie Terwint terecht hun tweede gele kaart. Met negen man kon EHC niet standhouden in de blessuretijd. Na een scrimmage kreeg Visser de bal voor zijn voeten en hij schoot deze onhoudbaar binnen.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Sven Jansen, Nicky van de Groes ©, Idar Kramer, Job van de Groes; Dennis Straten (’56 Fren Stevens), Youri Hubers, Daan Pauwels; Boy Visser, Safa Kizir (’64 Jorn Reuvers), Daan de Bruijn (‘90+3 Joost Loeffen).