Voetbal: AWC scoort verdiende gelijkmaker niet tegen Nuenen

1 november 2021

In een wedstrijd waarin de emoties af en toe hoog opspeelden heeft AWC de drie punten niet mee naar huis kunnen nemen. Al na 3 minuten nam Nuenen een voorsprong door Roy Olislagers die een afgeslagen bal vanaf 16 meter binnen schoot. Pas na een half uur kreeg AWC beter greep op het spel van Nuenen die de opbouw van AWC goed verstoorden. Schoten van afstand van Job van de Groes en Daan Pauwels miste nauwkeurigheid.

In de tweede helft begon AWC feller, hetgeen leidde tot een grote kans voor Safa Kizir die in plaats van te schieten zijn actie te lang doorvoerde en strandde op doelman Jeroen Keeris. Na 10 minuten viel onverwachts de 2-0 door Antoni Forner Cuenca die een strakke voorzet droog binnenschoot. Na de wissel van Boy Visser voor Dennis Straten in de 57e minuut was het wederom Safa Kizir die na een mooie een-twee met Sven Jansen nu wel de bal onder de keeper doorschoof. AWC was de bovenliggende partij met enkele kleine kansen. In de 77e minuut was het echter Nuenen die een snelle counter afrondde door Matt Bolhuis. In de hectische slotfase die volgde was het Jorn Reuvers die een goed genomen vrij trap van Boy Visser in de 88e minuut binnenkopte. Bas Brussaard verving Daan Pauwels maar de verdiende gelijkmaker viel echter niet meer.

Verslag: Guus van Schijndel