Voetbal: AWC keert met lege handen terug uit Meppel - debuut JO19-aanvaller Maximilliano Mondi

19 mei 2019
In een wedstrijd waar voor AWC niet veel meer op het spel stond - er is immers lijfbehoud in de Hoofdklasse KNVB - dan een goede wedstrijd te spelen tegen MSC dat nog nacompetitie moest voorkomen was de eerste helft erg teleurstellend. Veel lange ballen en foutjes op een slecht bespeelbaar veld waren de voornaamste ingrediënten. Er gebeurde weinig en op enkele vrije trappen en hoekschoppen na was er weinig te genieten van het geboden spel. De rust werd dan ook met een 0-0 stand bereikt.

Na de rust gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld te zien. En het enige wat er opviel was het bijstellen en later uitvallen van het scorebord waar in enkele seconden tijd de stand steeds veranderde en iedereen zich afvroeg wie en waar de doelpunten waren gemaakt. Toch viel het eerste doelpunt (1-0) voor de thuisploeg vrij verrassend, na een rake kopbal van Stef Beute. Na kansjes voor beide teams, geel voor Rico Timmermans en wissels aan beide zijden, viel in de 80e minuut de 2-0 na een goede aanval door Noah Schuurman, die in de 2e helft was ingevallen.

AWC wist daar niets meer tegenover te zetten en wat nog vermeldenswaard was, was het debuut in het eerste van JO19-aanvaller Maximilliano Mondi, wat hem kwam te staan op een lied in de bus op de terugreis. In de competitie is het boven- en onderin nog spannend, maar voor AWC blijft er nog één wedstrijd (thuis tegen Hollandia) te spelen, wat zal bepalen of het team in het linker- of rechterrijtje de competitie zal afsluiten.