Voetbal: Alverna Zondag verslaat Woezik in 'derby der kerkdorpen'

18 oktober 2021

Woezik - Alverna 1-2

De 23Wijchense ’derby de kerkdorpen’ op zondag 17 oktober eindigde onder matige publieke belangstelling op de Suikerberg in een 1-2 overwinning voor Alverna. Dat was ook de ploeg die daar voetballend het meeste aanspraak op maakte. Alverna was de ploeg die het meeste balbezit had, beter combineerde en de meeste dreiging had. Echter Woezik was de ploeg met de beste kansen in de eerste helft, Luuk van Raaij kopte voorlangs, en Stefan de Jong op de paal. Diezelfde de Jong leek uit een hoekschop te gaan scoren maar het was Alverna-goalie Robert Zaalman die in een reflex de bal nog kon keren. Alverna had over de hele eerste helft veel dreiging, zonder dat dit tot echte grote kansen leidde. Net niet was het iedere keer, net niet de goede voorzet, net niet de goede richting, of net wel een Woeziks beentje ertussen, kortom het verschil tussen dreiging en een echte kans is klein. Turvend was het Massimo Fonseca die het meest actief was, gevolgd door Thomas Verkuijlen die met wat meer ‘rust’ aan de bal nog gevaarlijker kan zijn.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel, voordat Owen Mbila in de 50e minuut de 0-1 scoorde was Massimo Fonseca al twee keer dreigend voor Woeziks doelman Mareno Floris verschenen. Ook na de 0-1 bleef Alverna Woezik onder druk houden, Lucas van den Heuvel was twee maal gevaarlijk, eerst een vrije kopkans na een voorzet van Rodny Hofman, en later na een pass van Sjoerd Booijen. Toen in de 67e minuut Sjoerd Booijen na goed voorbereidend werk van Mels Lantang de 0-2 maakte leek de wedstrijd gelopen. Maar binnen een paar minuten was het Karen Tevonyan die de aansluitingstreffer scoorde (1-2). Had Mels Lantang zijn schot en Floris Florussen zijn kopbal uit een hoekschop van Julian Willems iets verder de hoek in gekregen, dan was de marge wellicht hersteld, en was de wedstrijd gelopen geweest, maar nu putte Woezik er geloof uit en werd het nog een derbywaardige slotfase. Gescoord werd er niet meer, al claimde Woezik in blessuretijd nog een treffer bij een hoekschop, maar scheidsrechter Ko v.d. Ven zag dat anders.

De conclusie is dat dit voor Alverna een wedstrijd was om op verder te gaan, combinatievoetbal met dreiging naar voren. Al met al een terechte uitslag waar vriend en vijand zich in konden vinden. Verder de matige publieke belangstelling...! wat is de oorzaak?, NEC – Vitesse?, AWC ook thuis?, of gaat de (on)herkenbaarheid van de teams zich wreken?, wie het weet mag het zeggen!

Opstelling:
Robert Zaalman: Moreno Veneruso, Rodny Hofman, Floris Florussen, Thomas Verkuijlen: Mels Lantang, Derek de Bruijn (’76 Julian Willems) Cas van der Wal (’40 Sjoerd Booijen): Owen Mbila, Massimo Fonseca (’82 Danny Vos), Lucas van den Heuvel.

Verslag: Henny Remmers