Voetbal: Alverna Zondag 1 verliest topper van Eindhoven

8 november 2021
Eindhoven - Alverna 2-0

De topper tegen Eindhoven av liep voor Alverna niet goed af, met een 2-0 nederlaag werden de Alvernezen teruggestuurd. En daar viel niet veel op af te dingen, Eindhoven was op alle fronten de betere ploeg, vanaf het begin dicteerde de gastheren en zette Alverna vast op eigen helft. Alverna kon daar in het eerste halfuur niet veel tegenover stellen, een vrije trap van Rodny Hofman na een kwartier was een makkie voor doelman Cenik. Bij zijn tweede poging tien minuten later na een harde charge op Owen Mbila krulde hij de bal buiten bereik van Cenik net over de lat. Dat Eindhoven de leiding zou nemen was niet onredelijk, maar de manier waarop was zuur. Een duidelijke overtreding op Moreno Veneruso in het strafschopgebied werd weggewuifd, en de harde voorzet van Wael Nasser verdween via een Alverna verdediger in het doel. De 2-0 was een prachtig, maar lucky shot van Nassim Markgraaf dat net onder de lat achter Robert Zaalman in het doel verdween. Echte doelkansen dwong Alverna niet af in de eerste helft, dreiging was er wel af en toe via Derek de Bruijn, en via een schot van Aleksander Lejic.

Dat Alverna de tweede helft tot het einde toe ’in de wedstrijd bleef’ was meer te danken aan de scoringsangst van Eindhoven als aan het eigen spel. De mooiste kansen waren niet aan de Eindhovense spitsen besteed zodat Alverna tot de laatste minuut de kans op de aansluitingstreffer behield. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op, maar toen Alverna wat opportunistischer ging spelen, en eerst Rick van Ginkel en Later Floris Florussen naar het front stuurde voor meer duelkracht had de bal ook zomaar een keer ‘goed’ kunnen vallen. Dat gebeurde niet zodat de mogelijkheid van Mouctar Jalloh na tachtig minuten, en de vrije trap van Derek de Bruijn in blessuretijd, die net naast ging de beste mogelijkheden waren voor Alverna.

Er is verloren van een (vandaag) betere tegenstander, buiten dat het gewoon een hele goede ploeg is waren zij feller en agressiever. Ook gingen zij beter om met de door scheidsrechter Nihat Babat geboden mogelijkheden om er flink ‘in te kleunen’. Wat ging er mis bij Alverna vandaag? Het niet ‘loskomen’ van de vleugels waardoor er niet doorgevoetbald kon worden, ook het gemis van een spits met echte diepgang. Ook was de passing vandaag matig waardoor er teveel balverlies werd geleden, kortom: het had beter gekund. Verslag: Henny Remmers