Voetbal: Alverna wint ook tweede oefenwedstrijd

13 december 2021

Alverna - Beuningse Boys  2-0

Ook de tweede oefenwedstrijd heeft Alverna met een overwinning afgesloten, al was de 2-0 overwinning zeker geen makkelijke tegen het Beuningse boys van trainer Tonny Pijnappels. Tonny, die zijn stage liep bij het Alverna onder Jan Pruijn, is dus geen onbekende.
We kwamen meer oude bekenden met een Alverna-verleden tegen, van vorig jaar nog Bart Schiks, en Dennis Arts, Jens Arnouts en Glenn Muller van iets langer geleden en dan was de geblesseerde Lorenzo Rieken er nog niet bij.

Beuningen staat comfortabel aan kop in de derde klasse en is de grote favoriet voor het kampioenschap. Ook tegen Alverna liet het zien dat het voetballend heel wat in haar mars heeft, en was over de hele wedstrijd gezien niet de mindere, maar wat Beuningen naliet deed Alverna wel, namelijk scoren.

In de 50e minuut was het op het Bospad Mouctar Jalloh en tien minuten voor tijd Owen Mbila die Alverna naar de overwinning schoten. Maar Beuningen had zeker kansen, het was aan Alverna-doelmannen Robert Zaalman en Max Ebbers, die beiden een helft keepten, te danken dat Beuningen dat niet deed. Verder was de wedstrijd vooral nuttig in het kader van fit blijven.

Aankomende zondag 19 december speelt men nog een uitwedstrijd bij Union (12:00 uur) om vervolgens de winterstop in te duiken. Na de feestdagen is de planning om op 4 januari de training te hervatten, maar dat zal afhankelijk zijn van de richtlijnen die de regering morgen afkondigt...