Voetbal: Alverna speelt ook gelijk tegen RKHVV

31 oktober 2016
Alverna speelde zondag in Huissen voor de 7e keer gelijk omdat Leon Pruis in de slotfase een onterecht gegeven vrije trap in de kruising joeg. Dit terwijl de jonge ploeg van Jan Pruijn in de eerste helft veel beter was en enkele kansen onbenut liet.

Alverna begon met veel druk naar voren en creëerde kansen via Ruben Rib en Sven van Gelder. Na een half uur plaatste Mels Lantang een vrij trap op het hoofd van Dennis Arts die keurig de 0-1 inkopte en even later ook een vrije trap op de paal zag belanden.

De 2e helft begon gelijk opgaand maar nadat Thom Boelen in de 55e minuut rood kreeg omdat hij van Gelder vloerde, kantelde de wedstrijd. Alverna werd onrustig en keeper Robert Zaalman kon zijn talenten laten zien met enkele fraaie reddingen. Vlak voor tijd kreeg RKHVV een onterechte vrije trap die Leon Pruis met precisie en onhoudbaar voor Zaalman in de kruising mikte. De ingevallen Yannis Ngola kreeg daarna nog een kansje maar keeper Job Hemink pareerde zijn inzet. Met 10 punten uit 10 wedstrijden staat Alverna op de 12e plaats en zondag komt Hollandia naar het Bospad.

Alverna 2 verloor bij Leones 2 met 1-0 ook de eerste periodetitel en de ploeg van trainer Peter Hendriks kan zondag revanche nemen tegen Voorwaarts 2 uit Twello.