Voetbal: Alverna heeft koppositie terug

2 maart 2020
Alverna - Best Vooruit  4-1

Alverna heeft na de wedstrijd met Best Vooruit de eerste plaats terug in 1C, ook boekte het na enkele gelijke spelen de eerste overwinning op Best, op het eigen ‘Bospad’. Een overwinning die makkelijker tot stand kwam als men vooraf gedacht had. Best V was juist de laatste weken aan een opmars bezig, en had vorige wedstrijd titelkandidaat NEC verslagen. In deze wedstrijd echter deelde Alverna de lakens uit, vanaf de eerste minuut was Alverna die het spel bepaalde, en dit bleef de hele eerste helft zo. Veel grote kansen vielen er aan beide zijde niet te noteren de eerste helft, Alverna kreeg na een minuut of acht een kansje voor Johnny Dobson die na een combinatie tussen Mels Lantang en Bart Schiks kon uithalen. De eerste kans voor Best was na een actie van Reandell Bijlhout, maar zijn schot was te zwak om Robert Zaalman te verontrusten. De beste kans voor de gasten was toen Rick van Ginkel in een sprintduel een hamstringblessure opliep, Stijn Beekx schrok daar blijkbaar zo van dat hij de bal knullig in de handen van Robert Zaalman deponeerde. Rick moest zich laten vervangen door Dennis Arts. Ook hierna bleef Alverna controle houden en speelde het uitstekend voetbal, dit resulteerde na 38 minuten in een voorsprong, Owen Mbile gaf voor en Johnny Dobson schoot met z’n rechtervoet raak. Twee minuten later is de combinatie andersom en rond Owen Mbila doeltreffend  een voorzet van Dobson af, en kon Alverna met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

Alverna’s derde zal door velen gemist zijn, het is vlak na rust als Bart Schiks rond de middenlijn de bal een ros geeft, die wordt opgepakt door de wind en verdwijnt over doelman Bjarne Bakker in het doel. Ook na deze curieuze treffer blijft Alverna de betere ploeg, en laat Best V geen kans. Verandering van spelbeeld komt pas als na een uur door een ‘Daley Blindje’ van Dennis Arts Kianu Verlinden de 3-1 kan scoren. Er gloort weer wat hoop in de Bestse harten, maar hoop alleen is niet genoeg, er wordt te weinig gevaar gesticht, en behoudens een vrij trap van een meter of achttien worden de gasten niet gevaarlijk. In de slotminuten slaat Alverna nog een keer toe, Johnny Dobson geeft voor en  invaller Arthur vd Eeckhout schiet binnen, en kan Alverna de drie punten bijschrijven.

Ook vandaag hebben we weer kunnen zien dat het hebben van een evenwichtige selectie erg belangrijk is. Na het uitvallen van Rick van Ginkel vulde Dennis Arts moeiteloos zijn plek in. Ook de licht geblesseerde Derek de Bruijn werd door Danny Vos uitstekend vervangen. Backs Job Gielen en ‘good old’ Danny Meijer bleven ook zonder moeite overeind. Nu is verdedigen met Jari ‘the beast’ van Ginkel erbij wel een stuk makkelijker als zonder, maar toch. Ook ‘stille kracht’ Cas van der Wal was weer van grote waarde vandaag, en mag zich soms wel iets meer laten ‘gelden’.
Het enige ‘smetje’ vandaag was dat Johnny Dobson zich met een doelpunt en twee assists, bij een ruime voorsprong  laat ‘verleiden’ tot een zeer domme gele kaart, en zo in de belangrijke volgende wedstrijd geschorst zal zijn.

Opstelling: Robert Zaalman; Job Gielen, Jari v Ginkel ©, Rick v Ginkel (’24 Dennis Arts), Danny Meijer; Mels Lantang, Cas vd Wal, Owen Mbila (‘75 Arthur vd Eeckhout), Derek de Bruijn (’53 Danny Vos), Johnny Dobson; Bart Schiks