Voetbal: Alverna bekert verder!

5 maart 2020
DVS’33 – Alverna  2-4 (KNVB Beker)

Alverna heeft dankzij een 2-4 overwinning op de reserves van 3e divisionist DVS’33 de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. Alverna startte geconcentreerd aan de wedstrijd in de hoop een vroege beslissing te forceren, om daarna met minimale inspanning de wedstrijd uit te kunnen spelen. In eerste instantie leek dit plan te gaan werken, want na tien minuten stuurde Yassine Aarab op rechts Bart Schiks weg die met een verrassend schot de doelman in de korte hoek verschalkte (0-1). Lang kon er van deze voorsprong niet genoten worden, want vijf minuten later was het al weer gelijk, Jurian de Ruiter kon via een Alverna been de bal in de verre hoek plaatsen (1-1). Na dit doelpunt nam DVS het initiatief en was meer en gevaarlijker in bal bezit, Alverna kwam in deze fase overal een stapje te laat. Toen DVS in de 23e minuut via een makkelijk gegeven vrije trap, die overigens prachtig werd ingeschoten door Daniel van Warven op 2-1 kwam werd duidelijk dat het géén makkelijk avondje zou worden. Tot de rust was DVS de ploeg met het meeste balbezit, zonder dat dit verder tot grote kansen leidde, en de rust met een 2-1 stand werd bereikt.

Terug uit de kleedkamer was het duidelijk dat coach Zoran Borojevic geen lieve woordjes had gefluisterd, Alverna begon scherper en in een hoger tempo de tegenstander onder druk te zetten. In de 49e minuut ging bij een hoekschop van Danny Vos Jari van Ginkel net onder de bal door waardoor verdediger Jochem Viester de bal ongelukkig in eigen doel werkte (2-2). Zeven minuten later kwam Alverna wederom op voorsprong, Johnny Dobson speelde Danny Vos in, die draaide goed weg en stuurde Owen Mbila weg die haalde tussen drie verdedigers in uit, en scoorde in de verre hoek de 2-3. Hierna golfde het spel op en neer zonder dat dit voor beide ploegen tot grote kansen leidde. In de 76e minuut gooide Alverna de wedstrijd op slot, een hoekschop van Johnny Dobson werd door Bart Schiks binnengekopt (2-4). In de slotfase had Amro Abbas de stand voor DVS wat draaglijker kunnen maken, hij kreeg de bal van Dean Lourensz op een presenteerblaadje maar miste op een knullige wijze. Door dit resultaat verdwijnt Alverna straks in de koker voor de loting van de volgende ronde.

Opstelling: Robert Zaalman; Yassine Aarab, Jari v Ginkel ©, Dennis Arts, Johnny Dobson; Mels Lantang, Cas vd Wal (’69 Derek de Bruijn), Owen Mbila, Danny Vos, Bart Schiks; Arthur vd Eeckhout.