Voetbal: Alverna behoudt door winst kans op kampioenschap

Sport
Van onze redactie
17 februari 2020
Unitas ’30 - Alverna 0-3

Het gezegde ‘wat je ver haalt is lekker’ was zeker van toepassing op Alverna’s overwinning op Unitas’30, Etten-Leur is niet het andere eind van de wereld, maar voor Alverna deze competitie toch de tegenstander die het verste weg ligt. Op de overwinning viel niets af te dingen, Alverna was de betere ploeg en leek het beste met de winderige omstandigheden om te kunnen gaan.
Het aftasten was van korte duur, want in de 2e minuut brak Johnny Dobson al door, zijn voorzet was echter slecht waardoor een kans verloren ging. Het volgende kansje was ook voor Alverna, Lorenzo Rieken soleerde de zestien in maar kwam net een tegenstander teveel tegen. Precies na een kwartier kwam de beste kans van de eerste helft, Cas vd Wal ging verdedigend in de fout waardoor Mathijs Broos alleen op Robert Zaalman afkon, die plukte echter knap de bal van de voet en behoedde Alverna voor een achterstand. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden, Papito Puriel en Roman Witting namens Unitas, en Lorenzo Rieken en Derek de Bruijn voor Alverna konden echter niet tot scoren komen. Mogelijkheden werden door de straffe wind even vaak veroorzaakt als verpest, waardoor echt goed voetbal er niet in zat.

In de tweede helft werd Alverna gedwongen door de tegenwind de bal nog meer over de grond te spelen, en kreeg misschien daardoor wel het overwicht in de tweede helft. Na een minuut of vijf brak Unitas nog een keer uit met Roman Witting, maar zijn schot ging naast. Daarna nam Alverna het initiatief en dwong Unitas terug, zonder dat het direct tot een doelpunt leidde. Die kwam pas na de ‘gouden’ wissel, de teveel ‘uit’ de duels spelende Arthur vd Eeckhout werd gewisseld voor Bart Schiks. Zijn eerste balcontact was de 0-1 binnen schieten uit een teruggelegde vrije trap. Ook na de voorsprong bleef Alverna het betere van het spel houden, Unitas kwam slechts sporadisch tot aanvallen. Een foutje in de verdediging leidde bijna nog tot een kans, maar de wederom ‘weergaloze’* Jari van Ginkel redde de situatie. Tien minuten voor de tijd leek Unitas de gelijkmaker te gaan scoren, een knappe actie van Mathijs Broos kon met moeite door Robert Zaalman gestopt worden, in de rebound behoedde Yassine Aarab op de doellijn Alverna voor de gelijkmaker. In de volgende aanval kreeg Alverna een vrije trap te nemen op een twintig meter, Johnny Dobson verbloemde zijn matig optreden door de 0-2 binnen te schieten. Toen een paar minuten later Unitas speler Bollaart ook nog rood kreeg was de wedstrijd gespeeld, en kon Bart Schiks twee minuten voor tijd met een harde knal in de korte hoek de 0-3 aantekenen. Hiermee was de eerste overwinning van 2020 een feit, en behoudt men de kansen op een kampioenschap in eigen hand.

* volgens twitterbericht van een neutrale west-Brabander: “nr 3 Alverna weergaloos!!”

Opstelling: Robert Zaalman; Job Gielen, Jari v Ginkel ©, Rick v Ginkel, Danny Meijer (’77 Yassine Aarab); Mels Lantang, Cas vd Wal, Lorenzo Rieken (’59 Owen Mbila), Derek de Bruijn, Johnny Dobson, Arthur vd Eeckhout (’59 Bart Schiks).