Voetbal: Alverna behaalt 6 punten bij RKHVV in Huissen

4 oktober 2015
Toevallig speelden het vlaggenschip én de reserves van RKHVV en Alverna zondag 4 oktober in Huissen tegen elkaar - en beide wedstrijden werden met 0-1 door de Alvernezen gewonnen. Een zespunter dus.

Bij de hoofdwedstrijd in de KNVB Hoofdklasse creëerde Alverna spits Danny Meier al na zes minuten een kans maar de keeper redde bekwaam. Hierna golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. Wessel van de Horst lobde de bal net over namens RKHVV en beide keepers stonden een mogelijk doelpunt in de weg.
In de tweede helft had RKHVV een optisch veldoverwicht en Alverna loerde op de counter. Na 75 minuten werd een indraaiende vrije trap van Roy van Otterle door de opgekomen Johnny Dopson snoeihard in het doel gewerkt. Daarna belandde een knal van Omar Nedjari op de lat en moest Martijn de Groot de bal van de lijn wegtrappen. Doelman Bart van de Beek hield zijn doel schoon en Alverna kon de volle buit mee nemen naar het Bospad, waar de reserves al hadden getoast op hun overwinning.