Voetbal: absolute slotfase levert AWC overwinning op

2 februari 2020
2 februari: AWC - RKSV Minor  1-0

Het publiek moest er lang op wachten, maar in de blessuretijd van de tweede helft wist AWC de thuiswedstrijd tegen RKSV Minor te winnen. Youri Hubers tekende voor de beslissende 1-0. Door deze zege is AWC voor het zevende duel op een rij ongeslagen.

In de beginfase was RKSV Minor de gevaarlijkste partij, specifieker vleugelaanvaller Amin Elalji. Achtereenvolgens vond hij de paal en doelman Jarik Veltmaat op zijn weg, daarna schoot hij de bal voorlangs. In het restant van de eerste helft leek AWC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Onder meer Daan Pauwels en Youri Hubers testten Minor-doelman Rik Klyn. Net voor de rust hoopte Idar Kramer de score te openen, maar zijn kopbal vloog net over de lat.

Na de rust probeerde AWC het heft weer in handen te nemen, voornamelijk via de vaak gevaarlijke invaller Fren Stevens. Het grootste gevaar kwam echter aan de overkant, waar slechte passes vanuit de AWC-defensie grote kansen voor Minor inleidden. Twee minuten voor tijd leek Elalji de score te kunnen openen, maar op het laatste moment kwam Kramer er nog tussen. Op het moment dat beide ploegen akkoord leken te gaan met de puntendeling, sloeg AWC alsnog toe. Uit een hoekschop knikte Hubers de bal achter Klyn. De ontlading was enorm bij de thuisploeg, die hiermee een belangrijke driepunter binnen weet te halen.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Job van de Groes, Idar Kramer, Nicky van de Groes © (’73 Rico Timmermans), Sven Jansen; Dennis Straten, Youri Hubers, Daan Pauwels; Boy Visser (’78 Jorn Reuvers), Safa Kizir, Daan de Bruijn (’55 Fren Stevens)