Coronavirus

Gepubliceerd op 11 januari 2021

ViWa Fotografie alsnog gesloten!

“HELAAS, HELAAS! NA ONS BERICHT VORIGE WEEK HEBBEN WIJ VANOCHTEND TE HOREN GEKREGEN DAT WIJ ALSNOG DICHT MOETEN!” zegt Vincent van der Linden boos.
“Landelijk is er veel discussie ontstaan omdat de ene veiligheidsregio wel studio’s opende en de andere niet, is vanochtend opnieuw ons het bericht bericht om tot sluiting over te gaan.

Ik heb de vraag aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid voorgelegd. De studio mag helaas niet open. Een fotostudio is een voor publiek openstaand gebouw, en dus een publieke plaats. Op grond van artikel 4.a1 Trm covid-19 moet deze gesloten zijn.
Er is geen uitzondering van toepassing. Dat betekent dat een fotostudio gesloten moet zijn voor publiek. Fotografie op afspraak is dus ook niet toegestaan. Ook bij werken op afspraak is sprake van een publieke plaats. De branche-organisatie Dupho stelt contact te hebben gehad met het ministerie van OCW. Het ministerie geeft aan dat het een prima protocol is. Maar dat betekent nog niet dat een fotostudio geopend mag zijn.
Dit houdt dus in dat we weer dicht gaan.”

We wensen ViWa Fotografie veel sterkte!

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners