Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 2 oktober 2019

Vijf jonge kunstenaars exposeren in het Kunsthuis

Een nieuwe generatie kunstenaars brengt in het Kunsthuis aan de Kasteellaan hun artistieke kwaliteiten naar buiten in hun eigen expositie ‘Bedankt voor uw aandacht’. Om in het verlaten, oude gemeentehuis met z’n robuuste uiterlijk een mooie expositie neer te zetten vraagt de nodige inventiviteit. De vers afgestudeerde kunstenaars zien het als een uitgelezen mogelijkheid om hun opgebouwde kennis te laten zien.

  De vijf – Judith WillemsenDionne van DunHarriet CaldwellKoen Kievits en Derk Müller – kennen elkaar van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar ze enkele maanden geleden hun studie Fine Art afrondden. Met de titel Bedankt voor uw aandacht geven de kunstenaars aan dat ze aandacht vragen en verlangen. Ze vragen aandacht van de toeschouwer voor hun werk, en verlangen naar een wereld waar de mens aandacht heeft voor het ‘gewone’ in het leven.

Feestelijke opening
De expositie opent op vrijdag 11 oktober om 17 uur. Paul Loermans, de Wijchense wethouder met cultuur in zijn portefeuille, verricht de officiële opening. Het optreden van de band ‘Op de zomer’ zorgt voor de muzikale sfeer, en er zal een verloting worden gehouden. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke gelegenheid.

De expositie is verder te bekijken van 12 t/m 20 oktober, dagelijks tussen 12 en 17 uur, in het Kunsthuis (voormalig gemeentehuis), Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Toegang is gratis.

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners