Gepubliceerd op maart 10th, 2021

Video: Jumbo Emilialoop op 11 september 2021

Nieuwe datum Jumbo Emilialoop 2021

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat de eerste editie van de Jumbo Emilialoop plaats vond. Een nieuw hardloop evenement, volop sportiviteit en beleving in het centrum van Wijchen. Door de coronapandemie moest de tweede editie vorig jaar mei worden geannuleerd en om dezelfde reden zal deze ook in mei van dit jaar nog niet doorgaan.

De organisatie van de Jumbo Emilialoop, onderdeel van Atletiek Vereniging Wijchen, heeft echter besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Voorzitter van de organisatie van de Jumbo Emilialoop, Frank Cornelissen: “We kunnen nu stil gaan zitten en niets doen, maar dan weten we zeker dat er niets gebeurt. Net als iedereen verlangen wij naar een centrum dat leeft, waar we elkaar ontmoeten, een knuffel geven en een arm om elkaars schouder leggen. Dat alles willen we weer samen laten komen.”

Ook Wijchens atleet Jesper van der Wielen (met een PR van 13.29,02 op de 5000m, 28.16 op de 10 km en eerste tijdens de NK Halve marathon in Venlo in 2019) kijkt uit naar de volgende editie van de Jumbo Emilialoop. Door het ontbreken van wedstrijden tijdens de coronaperiode en door zijn huidige studie traint Jesper op dit moment nog maar 3 keer per week. Voorheen was dat 10 keer. Jesper: “Als de Jumbo Emilialoop dit jaar doorgaat, ben ik zeker van de partij”.

  Samen met de Wijchense horeca en ondernemers kijkt de organisatie van de Jumbo Emilialoop uit naar een sportief en gezellig evenement, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen en Wijchen weer als vanouds bruist, zoals alleen Wijchen dat kan!

Noteer vandaag nog de datum van de tweede editie van de Jumbo Emilialoop in je agenda: 11 september 2021. Inschrijven en nadere informatie: www.emilialoop.nl. Volg de verhalen op Instagram en Facebook.

“Wij gaan uit van jullie aanwezigheid bij de tweede editie van de Jumbo Emilialoop! Wijchen: een rondje waard!”

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners