Uitgelicht

Gepubliceerd op 2 maart 2019

Verkoopexpositie van Nance voor haar eigen goede doel!

Nance Cobussen uit Wijchen is  een cliënt van de ambulante zorg van het Ribw Wijchen. Daar is voor de cliënten een inloop, één keer in de week: koffie drinken en kletsen met elkaar, leuke dingen doen als darten en sjoelen, gewoon lekker ook naar buiten! Maar ook creatieve dingen, zoals tekenen en schilderen , net wat de Pb’ers (Persoonlijke begeleiders) voorbereiden.

Maar door een ruzie die Nance heeft gehad met een andere cliënt is er een vervelende sfeer ontstaan waardoor er niemand meer komt. Nance vindt dat ze aan de ruzie geen enkele schuld had, maar door de toestand speelt wel een schuldgevoel op.

Ze heeft ruime tijd na zitten denken over hoe dingen weer goed konden worden tussen de cliënten. Nance maakt tekeningen en filmpjes en is samen met Eline de Boer, haar Pb’er, op het idee gekomen haar werk ter verkoop aan te bieden om met de opbrengst (en giften) een uitje te organiseren, dus om met zoveel mogelijk cliënten even gezellig weg te kunnen gaan.

Daarom komt er een tentoonstelling, die op 4 maart 2019 om 16.00 uur wordt geopend in ‘t Mozaiëk aan de Campuslaan in Wijchen! De ontwerpen blijven vervolgens een week hangen. Ook staat er een busje voor als men iets wilt geven, om Nance haar doel te laten bereiken.

En Nance komt de werken die ze verkoopt een week later persoonlijk brengen!

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners