Uitgelicht

Gepubliceerd op 11 november 2020

‘Van boerengat tot kleine stad’ tijdelijk weer verkrijgbaar op DVD!

Misschien komt het door de Jumboplaatjes met afbeeldingen van ‘Oud Wijchen’, misschien komt het door de populariteit van de ‘Oud Wijchen’-Facebookpagina’s, misschien komt het door het ‘thuiszitten’ tijdens de corona… Plots is er weer veel vraag ontstaan naar de DVD van ‘Van boerengat tot kleine stad’.
Deze film uit 2018 laat de groei van Wijchen in de periode van 1960 t/m 1980 zien. Met name het ontstaan van industriegebied Wijchen Oost, de wijken in Noord, de hevige branden en het uitgaan in die tijd komen uitgebreid aan bod. Ook de jongens van vriendengroep ‘Het Keetje’ komen voor het eerst weer samen onder het genot van een ‘putje bier’; met enkele hilarische verhalen tot gevolg. Tevens beelden en foto’s van weleer met beelden van ‘nu’, waardoor de kijker ziet wat er allemaal veranderd is.
Vortical produceerde deze 50 minuten durende film en de stampvolle uitverkochte ‘Oud Wijchen’-feestavonden in Verploegen in 2018 waarna er vele DVD’s van zijn verkocht. Toch had nog niet iedere Wijchenaar een exemplaar en kreeg Vortical de laatste tijd veelvuldig de vraag of er nog DVD’s te koop waren. Hierom is besloten om weer een tijdelijke verkoop te organiseren.
  Vanaf nu is ‘Van boerengat tot kleine stad’ dus weer even te koop via de websitewww.boerengatkleinestad.nl; De kosten zijn € 9,99 en binnen de gemeente Wijchen zijn de verzendkosten gratis.
Bekijk hier de trailer.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners