Coronavirus

Gepubliceerd op 5 mei 2021

Vaarseizoen fiets- en voetveren weer gestart

Op zaterdag 1 mei startte het vaarseizoen weer. De fiets- en voetveren van Uit®waarde varen t/m 11 juni op zaterdag en zondag én met Hemelvaart en Pinksteren van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf 12 juni tot en met zondag 12 september varen de pontjes iedere dag (zie onder). Dit jaar was er helaas geen officiële opening van het toeristisch vaarseizoen.

Voor een veilige overtocht zijn er in coronatijd een aantal regels. Deze staan op een bord bij de pont. Dit zijn het verplicht dragen van een mondkapje, afstand houden, contactloos betalen en zelf wegzetten van de fiets. Door de coronamaatregelen kan de volledige capaciteit van de veerpont niet worden benut. Soms kunnen de wachttijden daarom langer zijn. Als er meer versoepelingen komen van de Rijksoverheid verhoogt Uit®waarde de capaciteit.

Uit®waarde vaart met de pontjes Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden en Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

Vanaf 12 juni tot en met zondag 12 september varen de pontjes iedere dag. Het seizoen 2021 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. De laatste vaardag is zondag 26 september. Het informatienummer voor de pontjes is 0344 22 88 00. Kijk voor meer informatie en het exacte vaarschema op www.uiterwaarde.nl.

  Fotografie copyright Uit®waarde/gemeente Wijchen

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners