Goed doel

Gepubliceerd op 4 juli 2019

Trinoom haalt bijna 1000 euro op voor Plastic Soup Foundation

Leerlingen van bassischool de Trinoom (Kerkeveld) haalden de afgelopen weken het fantastische bedrag van € 925,85 op voor de Plastic Soup Foundation. Dit deden zij door zelfgemaakte kunstwerken van plastic te veilen en lege flessen in te zamelen. 

Plastic soep is meer dan plastic in de natuur
En ook meer dan wat waterdieren eten en na hun overlijden terug te vinden is hun maag. Het is ook het plastic dat in superkleine deeltjes uiteenvalt, te klein is voor onze waterzuivering en in ons drinkwater terecht komt. En het zijn de kleine vezeltjes van polyesterkleding die na een wasbeurt via het riool in ons ecologisch systeem terechtkomen. Deze superkleine deeltjes zitten zelfs in de lucht die wij inademen! Genoeg redenen voor de kinderraad om aandacht te vragen voor wat plastic met onze aardbol doet.

Bewustwording vergroten en samen werken vanuit verbinding
De Trinoom zet zich met haar actie niet alleen in voor het goede doel, maar zorgt zo ook voor bewustwording bij de leerlingen, ouders en de leerkrachten van wat plastic met onze aarde doet. Ook zorgt het project voor samen werken vanuit verbinding. Manon Oosterhuis-Welling, leerkracht van groep 7 Ja, zegt hierover: “De leerkrachten bedachten samen met hun groep een opzet, waarbij recycling en bewust zijn voorop stonden. En vervolgens werkten we binnen de groepen de opzet samen uit: een prachtig kunstwerk. Met een veiling van alle kunstwerken wilden we zoveel mogelijk geld ophalen. En dat is gelukt! Met de veiling haalden we bijna € 700,- op. In onze groep deden zelfs zeven ouders samen het fantastisch bod van € 105,- op ons kunstwerk! Om de cirkel rond te maken, boden we ons kunstwerk samen met de leerlingen aan onze directeur Hans Velvis aan.” Hij zegt over de actie: “Onze leerlingen hebben de afgelopen periode hard gewerkt om prachtige kunstwerken van plastic te maken. En we haalden ook lege flessen op. Met de veiling van de kunstwerken en de flessenactie haalden we bijna € 1.000 op voor de Plastic Soup Foundation. Fantastisch toch!? Het kunstwerk geef ik een prominente plaats op onze school.”

Elk jaar een ander maatschappelijk doel
De Trinoom zet zich elk jaar in voor een maatschappelijk doel. Dit jaar koos de kinderraad van de Trinoom een doel dat zich inzet voor natuurrampen: de Plastic Soup Foundation. De plasticsoep is een natuurramp die nog groter is dan de klimaatveranderingen waar de media dagelijks aandacht aan geven.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners