Uitgelicht

Gepubliceerd op 20 oktober 2019

Thomas de Jong uit Wijchen wereldkampioen met zonneauto Stella Era

 

Thomas de Jong, uit Wijchen, en zijn team zijn wereldkampioen geworden! Ze scoorden 111,7 punten op efficiëntie en 93.1 punten voor het comfort en de innovaties, resulterend in de eerste plek. ‘Stella Era’ gemaakt op de TU in Eindhoven is nu officieel de winnaar van de Cruiser Class! Twee prijzen mee naar Nederland, hoe gaaf is dat!

Deze editie van de Bridgestone World Solar Challenge liet zien dat het niet alleen gaat om de 3022 kilometer lange race van Darwin naar Adelaide. Bovenal gaat het om de innovaties die worden ontwikkeld, de teamspirit binnen en tussen teams, de vernieuwende concepten die worden gepresenteerd en het verleggen van de grenzen van technologie. De Bridgestone World Solar Challenge stimuleert innovaties voor duurzame mobiliteit en ze zijn er ongelooflijk trots op hieraan bijgedragen te hebben!

Thomas blijft voorlopig nog tot half december in Australië, eerst feesten, uitrusten en dan reizen door Australië en New Zealand. Voor de feestdagen zal Thomas weer in Wijchen verschijnen.

   

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners