Ondernemers

Gepubliceerd op 9 februari 2015

Specsavers Wijchen schenkt 1789 euro aan Okie Dokie Dorp

De Specsavers-winkel in Wijchen schenkt een bedrag van 1789 euro aan Okie Dokie Dorp. Vorige week gingen de winkelmedewerkers langs bij dit lokale goede doel om het gespaarde bedrag te doneren in de vorm van een symbolische cheque.

In totaal krijgen 118 lokale goede doelen door heel Nederland een financieel steuntje in de rug van Stichting Specsavers Steunt. Het afgelopen jaar hebben alle Specsavers-winkels in Nederland gespaard voor lokale initiatieven én voor een landelijk doel: Nationaal Fonds Kinderhulp. Er is een totaalbedrag van 400.715 euro ingezameld.

Uit eerder onderzoek van Specsavers onder bijna 300 lokale goede doelen blijkt dat 67% van de ondervraagden de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met geldtekort en de helft met een tekort aan donateurs. 86% is van mening dat als zij meer hulp zouden krijgen, ze meer kunnen bereiken. “Ik ben ontzettend blij en trots dat we met onze winkel financiële steun kunnen bieden aan waardevolle initiatieven zoals Okie Dokie Dorp. Lokale doelen hebben het steeds moeilijker en onze bijdragen blijken meer dan welkom,” vertelt Michiel Driessen, opticien bij Specsavers Wijchen.

Stichting Specsavers Steunt

Iedere Specsavers-winkel geeft graag iets terug aan de lokale gemeenschap. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren zij automatisch een vast bedrag aan de Stichting Specsavers Steunt. Na een jaar sparen schenkt elke winkel telkens het bijeen gebrachte geldbedrag aan een lokaal goed doel. Nu, vier spaarrondes later, heeft de stichting in totaal ruim 1,3 miljoen euro gedoneerd aan meer dan 730 lokale goede doelen en Nationaal Fonds Kinderhulp. Aan het begin van 2015 is alweer de vijfde spaarronde gestart.

Foto: Luuk Merkus

Tags: , ,
Naar boven ↑  • Partners