Spannende volleybalwedstrijd voor de beker brengt Trivos Dames Wijchen 1 nét geen winst

Sport
Van onze redactie
12 september 2021
Trivos Dames 1- Dash Dames 1 (25-20, 22-25, 25-22, 20-25, 12-15)

Op een paar weken na is het een jaar geleden dat de dames van het eerste team van Trivos een wedstrijd speelden voor publiek. Het team van coach Peter Groenen onderging in deze tijd een complete metamorfose. Speelsters vertrokken en met jong talent uit de eigen gelederen en versterking van buitenaf bouwde hij de afgelopen maanden een nieuwe en veelbelovende ploeg. Uitkomende in de 2e divisie moest dit kersverse team het voor de beker meteen opnemen tegen een team uit de 1e divisie; Dash dames 1. Door maar met 3 punten verschil in de vijfde set te verliezen zetten de dames van Trivos een knappe prestatie neer.

In het nieuwe team van Dames 1 ontbreken Korinda Kant, Vera de Weerdt, Anne Veenstra, Lonneke Hoffmanns en Mariska Steenhuis. Korinda en Anne spelen nu in dames 4, Lonneke is voor haar studie in het buitenland, Vera stapte over naar HLB van Daal/DS Dames 1 en Mariska stopte met volleyballen. Nieuw in het team van Trivos zijn Norah van Beers (midden van dames 3, 14 jaar), Evie Driessen (passer-loper van dames 2, 16 jaar en zus van Esmee Driessen) en Eva Mulder (setter van dames 2, 18 jaar). Van buiten Trivos komen Nora van der Bend (setter van Vocasa), Wieneke Eggermont (libero van Vocasa) en Sanne Jansen (passer-loper).

De eerste set begint wat rommelig door servicefouten en een opstellingsfout van Dash. Mede door een sterke servicebeurt van Norah van Beers komt Trivos op voorsprong. Debbie de Graaf staat solide op het midden en scoort punten met zowel haar aanval als eenmansblok. Trivos zet door met goede sets van Eva Mulder die zorgen voor smashes van passer-lopers Kristy Goijarts en Sanne Jansen rechtdoor langs het blok van Dash. Bij de stand 10-8 komt Sanne Jansen in de problemen met haar knie en brengt Peter Evie Driessen als wissel in. Hoewel Trivos de draad goed oppakt en punten blijft scoren, kruipt Dash dichterbij tot 16-16. Het vernieuwde team van Trivos geeft zich echter niet gewonnen, speelt fel en gaat voor elke bal. Met een smash van Esmee Driessen die via het blok uitgaat en een tweede killblok van Debbie de Graaf staan de Wijchense dames weer voor. Alles lijkt nu te lukken, er is prachtig verdedigingswerk van libero Wieneke Eggermont en Trivos loopt weer uit tot 21-16. Even lijkt Dash nog dichtbij te komen, maar bij 25-20 ketst de bal op de service van Kristy Goijarts af en is de eerste set binnen.

In de tweede set met dezelfde opstelling als aan het eind van de eerste gaat het de eerste punten gelijk op. Maar dan loopt Dash uit, mede door eigen fouten van Trivos. Peter Groenen besluit de setter te wisselen en brengt Nora van der Bend in. Trivos komt weer bij, de service van Esmee Driessen komt twee keer niet tot een pass, maar ketst af, libero Wieneke heeft een prachtige redding en het staat weer gelijk. Trivos pakt een paar punten, maar blijft deze hele set tegen een achterstand aan kijken. Peter Groenen wisselt: Evi Bosmeier komt erin voor Esmee Driessen. Het helpt Trivos niet, aan het eind van de set worden door beide teams servicefouten gemaakt en is het Dash die de setwinst pakt met 22-25.

Aan het begin van de derde set lijkt Trivos zich te herpakken. Het spel is verrassender en setter Nora van der Bend probeert andere combinaties uit. Zo scoort Trivos zelf de punten. Kristy Goijarts en Debbie de Graaf hebben snoeiharde aanvallen en Evie Driessen geeft een mooie prikbal. Trivos loopt uit en bij de stand 12-8 komt het team echt op stoom. Snel spel met een harde 3-meter aanval van Kristy Goijatrts, een killblok van Norah van Beers, een aanval van Esmee Driessen die via het blok uitgaat en een aanval van Debbie de Graaf op midden maken dat het 17-10 wordt. Bij 19-12 wisselt Peter diagonaal Esmee weer voor Evi Bosmeier. Evi die normaal als libero speelt krijgt zelfs de kans om te smashen, bijna scoort ze hiermee een punt, maar de bal komt terug. Gelukkig is het Debbie de Graaf die deze bal afblokt en het punt alsnog scoort. Trivos is vastbesloten deze set niet weg te geven, maar toch kruipt Dash weer dichterbij tot 24-22. Het winnende punt voor Trivos komt doordat Dash de service uit slaat.

In set 4 gaat het gelijk op. Norah van Beers heeft een mooie aanval na een snelle set van setter Nora van der End en Evie Driessen, Kristy Goijartsen Debbie de Graaf scoren met hun aanvallen ook. Maar er worden ook fouten gemaakt en bij de stand 6-7 vraagt Peter Groenen zijn eerste time-out aan. Helaas zonder resultaat, Dash loopt uit naar 7-10. Peter besluit Eva Mulder er weer in te brengen als setter. De service van Dash is de gehele wedstrijd niet stabiel, maar in deze set worden drie servicefouten kort na elkaar gemaakt. Evie Driessen slaat vervolgens de eerste ace van de wedstrijd. Het is 11-12. Helaas zijn de punten daarna weer voor Dash. Bij de stand 12-15 geeft Norah van Beers nog een slimme prikbal, maar daarna zet Dash haar aanvalskracht in en lopen ze uit naar 15-20. Peter wisselt de setter weer terug. Trivos kruipt weer wat dichterbij. Dash maakt wat fouten, en na een prachtige set achterover van Nora van der Bend scoort Esmee Driessen. Daarna is het Debbie de Graaf die met een snelle aanval  door het midden de stand op 20-23 brengt. Helaas is het niet te keren en eindigt de set in 20-25.

In de vijfde set brengt Peter Groenen Evi Bosmeier in als libero. Wederom gaat het gelijk op bij de start. Na twee keer een kill blok van Norah van Beers is het 7-5 en vraagt Dash een time out aan. Na een service in het net door Trivos is het 7-6 en neemt Peter Groenen zijn eerste time out. Het wordt 7-7 door een prikbal van Dash, maar 8-7 als Norah haar derde succesvolle blok van deze set zet. Het is wisselen van helft en de spanning in de zaal is duidelijk voelbaar. Dash valt aan, 8-8, Esmee Driessen valt aan, 9-8. Debbie de Graaf steekt volgens de scheids haar armen te ver over het net: 9-9. Knoeperharde aanvallen volgen van Esmee Driessen: 10-9 en van Dash: 10-10. Dan heeft Dash geluk: een speelster heeft een redding met haar voet en Dash maakt het punt, het is 10-11. Daarna maakt Dash nog twee fouten, maar ook twee mooie aanvallen en is het 12-14. Na nog een time out voor Trivos pakt Dash zelf het matchpoint met een mooie prikbal.

Op drie punten na de eerste wedstrijd verliezen na zo lang niet hebben kunnen trainen, in een compleet nieuwe samenstelling én tegen een tegenstander uit een hogere divisie: dit nieuwe damesteam van Trivos verdient alle lof! Het belooft in ieder geval veel goeds voor het wedstrijdseizoen dat op 25 september om 15.00 van start gaat met de thuiswedstrijd van de dames tegen Seesing Flex Longa ’59 Dames 1. We hopen dat we op veel support kunnen rekenen!

Foto’s: Rob Jansen Fotografie