Silvolde en Alverna in evenwicht

6 december 2015

Silvolde en Alverna hebben de laatste jaren menig robbertje uitgevochten, met de kampioenswedstrijd mei 2011 in Groesbeek (0-1 voor Alverna) als hoogtepunt. Zondag waren de Achterhoekers fysiek sterker maar Alverna toonde meer voetballend vermogen.

Al in de 2e minuut kwam Hogerweide oog in oog met doelman Bart van de Beek, die fraai redde. Langzamerhand werd Alverna sterker en Glenn Muller kreeg in de 21e minuut een dot van een kans maar schoot over. Ook Roy van Otterle kreeg voor rust nog een mooie kans maar keeper Olthuis stond goed.

Na de thee deed Alverna het meeste van zich spreken. Glenn Muller zag de keeperweer op zijn pad maar de mooiste kans was voor Johnny Dopson die voor open goal jammerlijk naast het doel schoot. Het laatste kwartier kwamen enkele wissels het veld in, het werd rommeliger met kleine kansjes aan beide zijde. De 0-0 eindstand verbaasde uiteindelijk niemand en was terecht te noemen.

Alverna speelt nog 2 wedstrijden voor de winterstop, zondag komt Be Quick naar het Bospad en 20 december gaat de reis naar MSC Meppel. Als Alverna in 2016 nog mee wil doen voor promotie naar de Topklasse, moeten beide wedstrijden worden gewonnen.