School

Gepubliceerd op 15 december 2017

Schrijven voor Amnesty: leerlingen Maaswaal College komen in actie tegen onrecht

In het kader van de Dag van de Mensenrechten kwamen leerlingen van het Maaswaal College (locatie Veenseweg) afgelopen week in actie. Zij namen deel aan de Schrijfmarathon van Amnesty International en schreven brieven aan mensen die groot onrecht is aangedaan. 

  Als UNESCO-school besteedt het Maaswaal College in vaklessen en buitenschoolse activiteiten regelmatig aandacht aan het thema vrede en mensenrechten. In dat kader namen leerlingen van de locatie Veenseweg net als voorgaande jaren deel aan de Schrijfmarathon van Amnesty. Afgelopen week schreven zij massaal brieven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Wereldwijd worden mensen slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Het gaat om mensen die worden gediscrimineerd om wie ze zijn, mensen die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkomen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan.

In Nederland staan tijdens de Schrijfmarathon tien gevangen centraal, op het Maaswaal College konden leerlingen brieven schrijven voor vier gevangenen. Ze schreven aan de ene kant om gevangen en hun families te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Aan de andere kant schrijft Amnesty ook protestbrieven aan regeringen, om hen te laten weten dat zij in de gaten gehouden worden, in de hoop dat zij mensen beter gaan behandelen.

Met deze wereldwijde actie strijdt Amnesty International voor een rechtvaardige wereld. In Nederland zijn tot nu toe al ruim 100.000 brieven geschreven.

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners